Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Sýrový chlebík s olivami a schwarzwaldskou šunkou

Obtížnost Čas přípravy
1h 20min
Čas vaření Celkový čas Porce
50min 2h 10min
Nutriční hodnoty
1764 kalorií 3.0g cukrů 34.0g tuků 55.0g bílkovin

Příprava

Do mísy prosijeme obě mouky, přidáme droždí, sůl, přilijeme olej a víno, které má pokojovou teplotu, přidáme i rozšlehaná vejce. Nakonec přisypeme ementál a obrané lístečky ze snítek tymiánu. Dobře propracujeme hladké těsto, které přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme v klidu kynout 30 minut. Šunku nakrájíme na malinké kostičky a olivy bez pecek na kolečka. Po půl hodině oboje zapracujeme do těsta, těsto dobře prohněteme a vložíme do formy na chlebíček. Ve formě ještě necháme 45 minut kynout. Vykynuté těsto ve formě vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme asi 45 - 50 minut. Upečený chleba opatrně vyklopíme z formy a necháme na mřížce vystydnout, pak teprve krájíme. Chlebík krásně voní sýrem, šunkou a olivami. Podáváme ho buď samotný jako přílohu třeba k zeleninovému salátu nebo ho mažeme nějakou jemnou pomazánkou, která nepřehluší chut použitých surovin.


Přidat na Pinterest
Angel 666

29. 08. 2012, Recept navštíven: 1777x


Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobre

31. 05. 2016, 13:36

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star
recept je celkom dobrý, chutný chlebík

19. 12. 2016, 21:07

Přidat komentář

Facebook komentáře