Sýrový chlebík s olivami a schwarzwaldskou šunkou

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

1h 20min
Čas vaření
50min

Celkový čas

2h 10min

Porce


Nutriční hodnoty

1764 kalorií
3.0g cukrů
34.0g tuků
55.0g bílkovin


Příprava

Do mísy prosijeme obě mouky, přidáme droždí, sůl, přilijeme olej a víno, které má pokojovou teplotu, přidáme i rozšlehaná vejce. Nakonec přisypeme ementál a obrané lístečky ze snítek tymiánu. Dobře propracujeme hladké těsto, které přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme v klidu kynout 30 minut. Šunku nakrájíme na malinké kostičky a olivy bez pecek na kolečka. Po půl hodině oboje zapracujeme do těsta, těsto dobře prohněteme a vložíme do formy na chlebíček. Ve formě ještě necháme 45 minut kynout. Vykynuté těsto ve formě vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme asi 45 - 50 minut. Upečený chleba opatrně vyklopíme z formy a necháme na mřížce vystydnout, pak teprve krájíme. Chlebík krásně voní sýrem, šunkou a olivami. Podáváme ho buď samotný jako přílohu třeba k zeleninovému salátu nebo ho mažeme nějakou jemnou pomazánkou, která nepřehluší chut použitých surovin.

přidejte na:
Angel 666

29. 08. 2012

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
dobre

hanka 31. 05. 2016, 13:36

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
recept je celkom dobrý, chutný chlebík

Svetlana 19. 12. 2016, 21:07

Přidat komentář