Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Teplý salát z kuřecích jater

Obtížnost Čas přípravy
10min
Čas vaření Celkový čas Porce
5min 15min
Nutriční hodnoty
2046 kalorií 2.0g cukrů 159.0g tuků 105.0g bílkovin

Příprava

Do mixéru dáme 4 lžíce oleje, česnek, petrželku, tři lžíce oříšků a papriku. Vše rozmixujeme. Získáme omáčku, kterou zakápneme v závěru játra. Zbylé ořechy opečeme nasucho v pánvi. Zbylý olej dáme spolu s máslem na pánev a zahřejeme. Přidáme játra a smažíme 4 minuty. Zalijeme sherry a po chvíli i citrónovou šťávu. Šťávu pak necháme vypařit. Salátové listy natrháme dle chuti a zakápneme je vinným octem. Na talíře rozdělíme kuřecí játra, zakápneme je připravenou omáčkou, posypeme oříšky a salátem.

Bulb Tip k receptu

Budeme potřebovat oloupané lískové ořechy. Pokud máte ty ve slupce, můžeme se jí zbavit tak, že ořechy dáme na rozpálenou pánev a třesením s pánví se oříšky postupně zbavují slupky. Místo sherry lze použít sladké červené víno. Pokud máme víno kyselejší, už nedáváme citrónovou šťávu.


Přidat na Pinterest
sonizna

11. 09. 2015, Recept navštíven: 753x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
rýchla príprava a chutne jedielko

23. 09. 2015, 20:08

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobre jedlo

29. 09. 2015, 15:12

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
moze byt dobre

29. 10. 2015, 18:14

Přidat komentář

Facebook komentáře