Teplý salát z kuřecích jater
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Do mixéru dáme 4 lžíce oleje, česnek, petrželku, tři lžíce oříšků a papriku. Vše rozmixujeme. Získáme omáčku, kterou zakápneme v závěru játra. Zbylé ořechy opečeme nasucho v pánvi. Zbylý olej dáme spolu s máslem na pánev a zahřejeme. Přidáme játra a smažíme 4 minuty. Zalijeme sherry a po chvíli i citrónovou šťávu. Šťávu pak necháme vypařit. Salátové listy natrháme dle chuti a zakápneme je vinným octem. Na talíře rozdělíme kuřecí játra, zakápneme je připravenou omáčkou, posypeme oříšky a salátem.
Tip k receptu
Budeme potřebovat oloupané lískové ořechy. Pokud máte ty ve slupce, můžeme se jí zbavit tak, že ořechy dáme na rozpálenou pánev a třesením s pánví se oříšky postupně zbavují slupky. Místo sherry lze použít sladké červené víno. Pokud máme víno kyselejší, už nedáváme citrónovou šťávu.
sonizna11. 09. 2015