Tofu salát s olivami
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
0min
Celkový čas
15min
Porce
Nutriční hodnoty
518
kalorií
0.0g
cukrů
38.0g
tuků
30.0g
bílkovin
Příprava
Tofu i eidam nakrájíme na kostičky, dáme do misky a zakapeme olejem.
Vmícháme mletou papriku a nadrobounko nasekaný česnek.
Přidáme papriku nakrájenou na tenké proužky, olivy nakrájené na kolečka, rozemnutou majoránku, oregano a bazalku.
Lehce přisolíme a nakonec vmícháme hořčici.
Před podáváním necháme asi 30 minut odležet v chladu.
Tip k receptu
Do salátu můžeme přidat i sterilovaná zrnka kukuřice.
Místo kremžské hořčice můžeme použít i obyčejnou plnotučnou.
Angel 66623. 08. 2011
Ingredience
- 1/2 červené papriky
- 200 g tofu (může být s různou příchutí)
- 100 g eidamu
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce nakrájených čerstvých lístků oregana
- 2 lžíce nakrájených čerstvých lístků bazalky
- 2 lžíce kremžské hořčice
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička majoránky
- špetka soli
- 1 balíček zelených oliv (asi 80 g)
- 2-3 stroužky česneku
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.