Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Tvarohové řezy

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 30min , Čas vaření: 45min
Celkový čas: 1h 15min , porce

3710 kalorií, 6.0g cukrů, 156.0g tuků, 33.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Ve větší míse smícháme mouku, 17 dkg moučkového cukru, prášek do pečiva, přidáme k tomu vychladlou rozpuštěnou Heru a 1 vejce. Ze všech těchto surovin vypracujeme vláčné těsto, které rozprostřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Okraje těsta zvedneme a těsto potřeme marmeládou a zalijeme tvarohovou náplní. Náplň si připravíme tak, že v míse utřeme 2 tvarohy, 2 vejce, postupně přidáváme 15 dkg moučkového cukru, vanilkový pudink a mléko a úplně na konec zamícháme rum.

Bulb Tip k receptu

Místo ovocné marmelády se dá použít pikantní zavařenina.

Maja

15. 11. 2009, Recept navštíven: 7555x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Tvarohové řezy

Tvarohové řezy

Ve větší míse smícháme mouku, 17 dkg moučkového cukru, prášek do pečiva, přidáme k tomu vychladlou rozpuště...

Rychlé tvarohové řezy

Rychlé tvarohové řezy

Žĺtky só štyrmi lyžicami práškového cukru vyšľaháme s vodou, pridáme múku s práškom do pečiva a nakoniec je...

Tvarohové řezy s hroznovým vínem

Tvarohové řezy s hroznovým vínem

Opláchneme hroznové víno a necháme okapat. Zatím do mísy vložíme tvaroh, máslo, vejce, cukr a citronovou ků...

Zobrazit všechny podobné recepty k Tvarohové řezy Link-arrow

Přidat recenzi
Thumb
Restaurant_star
Pochutinka vsem moc chutnala az ty okraje

Helena 06. 10. 2012, 09:31

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi chutne

08. 10. 2016, 17:55

Přidat komentář
veka
Velmi lákavé Majo, vyzkouším. Díky

veka 19. 11. 2009, 07:12

Maja
Určitě ho vyzkoušej, je opravdu moc dobrý, i když po upečení jsou kraje trochu spálené.

Maja 19. 11. 2009, 08:15

veerac
Dělala jsem podobné řezy a okraje jsem spálené neměla.

veerac 05. 02. 2010, 22:04

Maja
Seš lepší já pokaždé když peču tyto řezy tak než se mi upečou uporstřed tak okraje spálím, ale doma se sní úplně celá. Asi mám špatně nastavenou troubu, poraď jak je pečeš ty.

Maja 05. 02. 2010, 22:26

veerac
Chtěla jsem se zeptat, jakou máš troubu. Elektrickou nebo plynovou. Já mám elektrickou s horkovzduchem. Také mi nepeče úplně správně, musím pekáč aspoň jednou otočit.

veerac 07. 02. 2010, 23:15

Maja
Já mám taky elektrickou troubu s horkovzduchem, je nová a tak v ní neumím ještě správně péct, ale taky vždy v polovině pečení otáčím plech.

Maja 08. 02. 2010, 08:04

veerac
Tuto buchtu peču asi 10 minut na 180 a pak stlumím na 160 stupňů. Také mám okraje hnědší, ale nikdy se mi ještě nespálily. Peču je bez horkovzduchu. S horkovzducem si myslím, že by to stačilo hned od začátku na 160 stupňů. Jakou máš značku sporáku?

veerac 08. 02. 2010, 10:01

Maja
Má toubu značky Whirpool a opravdu se s ní učím péct úplně od začátku, kuře nemělo ze začátku kůrečku atd, ale to je asi do jiné diskuze. Ale příště zkusím vypnout horkovzduch a upéct buchtu klasicky, snad to už bude v pohodě upečené.

Maja 08. 02. 2010, 12:43

veerac
Nikdo učený z nebe nespadl. To se naučíš. Já např. kuře ze začátku peču normálně a až ke konci přidám horkovzduch, aby dostalo pěknou kůrčičku. Ten je hlavně, když pečeš více pekáčů najednou. Je to hrozně fajn na vánoční cukroví. Zaplníš si všechny pekáče ( 3 ks ) a pak je pečeš najednou.

veerac 08. 02. 2010, 18:10

Facebook komentáře