Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Tvarohové řezy

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
45min 1h 15min
Nutriční hodnoty
3710 kalorií 6.0g cukrů 156.0g tuků 33.0g bílkovin

Příprava

Ve větší míse smícháme mouku, 17 dkg moučkového cukru, prášek do pečiva, přidáme k tomu vychladlou rozpuštěnou Heru a 1 vejce. Ze všech těchto surovin vypracujeme vláčné těsto, které rozprostřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Okraje těsta zvedneme a těsto potřeme marmeládou a zalijeme tvarohovou náplní. Náplň si připravíme tak, že v míse utřeme 2 tvarohy, 2 vejce, postupně přidáváme 15 dkg moučkového cukru, vanilkový pudink a mléko a úplně na konec zamícháme rum.

Bulb Tip k receptu

Místo ovocné marmelády se dá použít pikantní zavařenina.


Přidat na Pinterest
Maja

15. 11. 2009, Recept navštíven: 7940x


Přidat recenzi
Thumb
Restaurant_star
Pochutinka vsem moc chutnala az ty okraje

Helena 06. 10. 2012, 09:31

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi chutne

08. 10. 2016, 17:55

Přidat komentář
veka
Velmi lákavé Majo, vyzkouším. Díky

veka 19. 11. 2009, 07:12

Maja
Určitě ho vyzkoušej, je opravdu moc dobrý, i když po upečení jsou kraje trochu spálené.

Maja 19. 11. 2009, 08:15

veerac
Dělala jsem podobné řezy a okraje jsem spálené neměla.

veerac 05. 02. 2010, 22:04

Maja
Seš lepší já pokaždé když peču tyto řezy tak než se mi upečou uporstřed tak okraje spálím, ale doma se sní úplně celá. Asi mám špatně nastavenou troubu, poraď jak je pečeš ty.

Maja 05. 02. 2010, 22:26

veerac
Chtěla jsem se zeptat, jakou máš troubu. Elektrickou nebo plynovou. Já mám elektrickou s horkovzduchem. Také mi nepeče úplně správně, musím pekáč aspoň jednou otočit.

veerac 07. 02. 2010, 23:15

Maja
Já mám taky elektrickou troubu s horkovzduchem, je nová a tak v ní neumím ještě správně péct, ale taky vždy v polovině pečení otáčím plech.

Maja 08. 02. 2010, 08:04

veerac
Tuto buchtu peču asi 10 minut na 180 a pak stlumím na 160 stupňů. Také mám okraje hnědší, ale nikdy se mi ještě nespálily. Peču je bez horkovzduchu. S horkovzducem si myslím, že by to stačilo hned od začátku na 160 stupňů. Jakou máš značku sporáku?

veerac 08. 02. 2010, 10:01

Maja
Má toubu značky Whirpool a opravdu se s ní učím péct úplně od začátku, kuře nemělo ze začátku kůrečku atd, ale to je asi do jiné diskuze. Ale příště zkusím vypnout horkovzduch a upéct buchtu klasicky, snad to už bude v pohodě upečené.

Maja 08. 02. 2010, 12:43

veerac
Nikdo učený z nebe nespadl. To se naučíš. Já např. kuře ze začátku peču normálně a až ke konci přidám horkovzduch, aby dostalo pěknou kůrčičku. Ten je hlavně, když pečeš více pekáčů najednou. Je to hrozně fajn na vánoční cukroví. Zaplníš si všechny pekáče ( 3 ks ) a pak je pečeš najednou.

veerac 08. 02. 2010, 18:10

Facebook komentáře