Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Tvarohový makovnik

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 20min , Čas vaření: 30min
Celkový čas: 50min , porce

6008 kalorií, 33.0g cukrů, 374.0g tuků, 183.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Žloutky a cukr ušleháme do pěny, pak přidáme tvaroh, olej, mák, mouku s práškem do pečiva, rum a rozinky. Nakonec lehce zamícháme sníh z bílků. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem. Pečeme asi 30 minut v horkovzdušné troubě. Délku pečení si musí každý přizpůsobit druhu trouby. Makovec se může polít polevou citrónovou, rumovou nebo čokoládovou.

katka16031

28. 11. 2009, Recept navštíven: 4281x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Tvarohový moučník

Tvarohový moučník

Z mouky, másla, cukru (30 g), soli a 1 žloutku vypracujeme hladké těsto. To necháme ve folii asi 30 minut o...

Tvarohový makovnik

Tvarohový makovnik

Žloutky a cukr ušleháme do pěny, pak přidáme tvaroh, olej, mák, mouku s práškem do pečiva, rum a rozinky. N...

Velikonoční tvarohový mazanec

Velikonoční tvarohový mazanec

Jako první dáme rozpustit máslo, aby nám stihlo zchladnout. Z jednoho vejce oddělíme bílek. Nastrouháme si ...

Zobrazit všechny podobné recepty k Tvarohový makovnik Link-arrow

Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept sa podaril, velmi dobrý

25. 11. 2016, 20:30

Přidat komentář
Roxana
Makovník čili makovec je u nás velmi oblíbený a vložím sem svůj recept, protože je jiný. Bohužel jsem ho dlouho nepekla, protože je tak dobrý, že jsem ho zbodli s manželem ještě teplý takové množství, že nás chytil žlučník!!! Ale s tvarohem ho neznám, tak zas něco nového. A ještě něco, co mám pekárnu hodně věcí peču právě v ní nebo si aspoň usnadním práci s vymícháváním těsta.

Roxana 01. 12. 2009, 16:16

Facebook komentáře