Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Tvarohový makovnik

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 50min
Nutriční hodnoty
6008 kalorií 33.0g cukrů 374.0g tuků 183.0g bílkovin

Příprava

Žloutky a cukr ušleháme do pěny, pak přidáme tvaroh, olej, mák, mouku s práškem do pečiva, rum a rozinky. Nakonec lehce zamícháme sníh z bílků. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem. Pečeme asi 30 minut v horkovzdušné troubě. Délku pečení si musí každý přizpůsobit druhu trouby. Makovec se může polít polevou citrónovou, rumovou nebo čokoládovou.


Přidat na Pinterest
katka16031

28. 11. 2009, Recept navštíven: 4474x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept sa podaril, velmi dobrý

25. 11. 2016, 20:30

Přidat komentář
Roxana
Makovník čili makovec je u nás velmi oblíbený a vložím sem svůj recept, protože je jiný. Bohužel jsem ho dlouho nepekla, protože je tak dobrý, že jsem ho zbodli s manželem ještě teplý takové množství, že nás chytil žlučník!!! Ale s tvarohem ho neznám, tak zas něco nového. A ještě něco, co mám pekárnu hodně věcí peču právě v ní nebo si aspoň usnadním práci s vymícháváním těsta.

Roxana 01. 12. 2009, 16:16

Facebook komentáře