
Tvarohový moučník
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Z mouky, másla, cukru (30 g), soli a 1 žloutku vypracujeme hladké těsto. To necháme ve folii asi 30 minut odpočinout v chladu. Vysypeme si dortovou formu strouhankou. Vyložíme ji těstem. Těsto propíchneme několikrát vidličkou a předpečeme asi 15 minut. Po upečení dáme vychladnout.
Náplň si připravíme tak, že vyšleháme 4 žloutky s 200 g cukru do pěny. Tvaroh smícháme se zakysanou smetanou, citrónovou kůrou a rumem. Vmícháme rozinky. Z bílků ušleháme tuhý sníh.
Na dno vychladlého koláče vsypeme vrstvičku strouhanky, naplníme formu tvarohovou směsí a uhladíme. Dáme asi na hodinu a půl péct. Zhruba v půli pečení koláč přikryjeme alobalem. Po upečení nevytahujeme hned koláč ven, aby náplň nespadla, ale necháme jej chladnout postupně.
29. 04. 2009
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
hanka 10. 05. 2016, 15:31

katka16031 13. 05. 2016, 09:31

dušanka 13. 09. 2016, 18:42

majka 18. 02. 2017, 18:20

Svetlana 23. 02. 2017, 20:19