Tvarohový moučník
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Z mouky, másla, cukru (30 g), soli a 1 žloutku vypracujeme hladké těsto. To necháme ve folii asi 30 minut odpočinout v chladu. Vysypeme si dortovou formu strouhankou. Vyložíme ji těstem. Těsto propíchneme několikrát vidličkou a předpečeme asi 15 minut. Po upečení dáme vychladnout.
Náplň si připravíme tak, že vyšleháme 4 žloutky s 200 g cukru do pěny. Tvaroh smícháme se zakysanou smetanou, citrónovou kůrou a rumem. Vmícháme rozinky. Z bílků ušleháme tuhý sníh.
Na dno vychladlého koláče vsypeme vrstvičku strouhanky, naplníme formu tvarohovou směsí a uhladíme. Dáme asi na hodinu a půl péct. Zhruba v půli pečení koláč přikryjeme alobalem. Po upečení nevytahujeme hned koláč ven, aby náplň nespadla, ale necháme jej chladnout postupně.
29. 04. 2009