
Utopenci narychlo
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Ocet, olej, hořčici, Worcesterovou omáčku, kečup a vodu povaříme za stálého míchání na mírném ohni, přidáme chilli, sůl, pepř a mletou papriku podle chuti. Tím nám vznikne hladká hmota – nálev.
Špekáčky a cibule nakrájíme na kolečka. Narovnáme do poloviny porcelánového hrnce či sklenice o objemu něco přes 2 litry (případně do skleněné třílitrové láhve), zalijeme nálevem. Zbylé špekáčky s cibulí lžící utlačíme, dolijeme nálevem a sklenici uzavřeme.
Po vychladnutí můžeme konzumovat, ale chutnější je až za 2-4 dny, kdy se v chladu uleží. Pokud je nesníme.
Tip k receptu
Špekáčky můžeme nahradit kabanosem nebo buřty.
Podáváme samostatně, s hořčicí nebo kečupem a pečivem.
07. 11. 2009
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
palino 06. 11. 2016, 19:03

katka16031 21. 01. 2017, 19:18

dušanka 11. 08. 2019, 17:27

majka 30. 08. 2019, 20:20
Ajaja 03. 01. 2010, 11:31