Chybějící obrázek

Utopenci narychlo

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

4dní 0h 20min
Čas vaření
5min

Celkový čas

4dní 0h 25min

Porce


Nutriční hodnoty

140 kalorií
12.0g cukrů
3.0g tuků
35.0g bílkovin


Příprava

Ocet, olej, hořčici, Worcesterovou omáčku, kečup a vodu povaříme za stálého míchání na mírném ohni, přidáme chilli, sůl, pepř a mletou papriku podle chuti. Tím nám vznikne hladká hmota – nálev.
Špekáčky a cibule nakrájíme na kolečka. Narovnáme do poloviny porcelánového hrnce či sklenice o objemu něco přes 2 litry (případně do skleněné třílitrové láhve), zalijeme nálevem. Zbylé špekáčky s cibulí lžící utlačíme, dolijeme nálevem a sklenici uzavřeme.
Po vychladnutí můžeme konzumovat, ale chutnější je až za 2-4 dny, kdy se v chladu uleží. Pokud je nesníme.

Tip k receptu

Špekáčky můžeme nahradit kabanosem nebo buřty.
Podáváme samostatně, s hořčicí nebo kečupem a pečivem.

přidejte na:
kaccka

07. 11. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
utopencov robím ale bez worcesterovej omačky

palino 06. 11. 2016, 19:03

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
je to dobré ako utopence ale bez worchestrovej omáčky

katka16031 21. 01. 2017, 19:18

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
urobené ale worchester nedávam

dušanka 11. 08. 2019, 17:27

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
utopenci bez worchestera su lepšie

majka 30. 08. 2019, 20:20

Přidat komentář
Ajaja
K utopencům mi worchestr moc nejde... Když chci utopence hodně rychle, využiju láku z okurek, přidám křen či chili papričku (nebo pastu do řezu špekáčku)....apod.

Ajaja 03. 01. 2010, 11:31