Utopenci narychlo
Obtížnost
Čas přípravy
4dní 0h 20min
Čas vaření
5min
Celkový čas
4dní 0h 25min
Porce
Nutriční hodnoty
140
kalorií
12.0g
cukrů
3.0g
tuků
35.0g
bílkovin
Příprava
Ocet, olej, hořčici, Worcesterovou omáčku, kečup a vodu povaříme za stálého míchání na mírném ohni, přidáme chilli, sůl, pepř a mletou papriku podle chuti. Tím nám vznikne hladká hmota – nálev.
Špekáčky a cibule nakrájíme na kolečka. Narovnáme do poloviny porcelánového hrnce či sklenice o objemu něco přes 2 litry (případně do skleněné třílitrové láhve), zalijeme nálevem. Zbylé špekáčky s cibulí lžící utlačíme, dolijeme nálevem a sklenici uzavřeme.
Po vychladnutí můžeme konzumovat, ale chutnější je až za 2-4 dny, kdy se v chladu uleží. Pokud je nesníme.
Tip k receptu
Špekáčky můžeme nahradit kabanosem nebo buřty.
Podáváme samostatně, s hořčicí nebo kečupem a pečivem.
07. 11. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.