Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Utopenci narychlo

Utopenci narychlo

Obtížnost Čas přípravy
4dní 0h 20min
Čas vaření Celkový čas Porce
5min 4dní 0h 25min
Nutriční hodnoty
140 kalorií 12.0g cukrů 3.0g tuků 35.0g bílkovin

Příprava

Ocet, olej, hořčici, Worcesterovou omáčku, kečup a vodu povaříme za stálého míchání na mírném ohni, přidáme chilli, sůl, pepř a mletou papriku podle chuti. Tím nám vznikne hladká hmota – nálev.
Špekáčky a cibule nakrájíme na kolečka. Narovnáme do poloviny porcelánového hrnce či sklenice o objemu něco přes 2 litry (případně do skleněné třílitrové láhve), zalijeme nálevem. Zbylé špekáčky s cibulí lžící utlačíme, dolijeme nálevem a sklenici uzavřeme.
Po vychladnutí můžeme konzumovat, ale chutnější je až za 2-4 dny, kdy se v chladu uleží. Pokud je nesníme.

Bulb Tip k receptu

Špekáčky můžeme nahradit kabanosem nebo buřty.
Podáváme samostatně, s hořčicí nebo kečupem a pečivem.


kaccka

07. 11. 2009, Recept navštíven: 3203x


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
utopencov robím ale bez worcesterovej omačky

06. 11. 2016, 19:03

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
je to dobré ako utopence ale bez worchestrovej omáčky

21. 01. 2017, 19:18

Přidat komentář
Ajaja
K utopencům mi worchestr moc nejde... Když chci utopence hodně rychle, využiju láku z okurek, přidám křen či chili papričku (nebo pastu do řezu špekáčku)....apod.

Ajaja 03. 01. 2010, 11:31

Facebook komentáře