Váčky plněné sladkou rýží
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
40min
Celkový čas
1h 10min
Porce
Nutriční hodnoty
1158
kalorií
0.0g
cukrů
30.0g
tuků
28.0g
bílkovin
Příprava
Mléko s rýží a cukrem uvedeme do varu a vaříme 20 minut na mírném plameni, dokud rýže nezměkne a nevstřebá do sebe mléko Přidáme kousky ananasového kompotu a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme těsto. Mouku dáme do mísy, přidáme vejce, olej, vodu, kypřící prášek a vypracujeme hladké těsto. Necháme na 5 minut odpočinout. Vyválíme šišku a nakrájíme ji na 20-25 stejných dílů. Z každého dílu vyválíme placku a doprostřed dáme 1 lžičku rýžové náplně. Konce přiložíme k sobě a spojíme. Takto vytvořené váčky vaříme v páře asi 15 minut.
Tip k receptu
Před podáváním je můžeme pocukrovat.
Milena21. 05. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.