Vepřová játra jako minutka
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
20min
Celkový čas
40min
Porce
Nutriční hodnoty
1012
kalorií
0.0g
cukrů
24.0g
tuků
57.0g
bílkovin
Příprava
Játru nepereme, aby neztvrdla, ani nesolíme!
Pokrájíme na nudličky, obalíme ve škrobu či mouce a rychle opečeme po každé straně asi 3 minuty na sádle.
Opečené kousky dáme do teplé mísy, sádlo slijeme a přidáme máslo a trochu mouky, osmahneme, podlijeme nejlépe - máme-li trochou vývaru - či vřelé vody. Lehce zahustíme moukou.
Okořeníme a osolíme dle toho, zda jídlo jedí i malé děti.
Tip k receptu
Na talíři ozdobíme zeleninou, okurkou, rajčetem, cibulkou, salátem, čá pálivými paprikami. Toto jídlo se dá upravit i na talíři, takže je mohou děti i dospělí.
Roxana13. 02. 2012
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.