Vepřová kýta v čočce
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
50min
Celkový čas
1h 10min
Porce
Nutriční hodnoty
554
kalorií
0.0g
cukrů
34.0g
tuků
46.0g
bílkovin
Příprava
Čočku přebereme, omyjeme a namočíme do studené vody. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, česnek na plátky a maso na menší kousky. Cibuli usmažíme na oleji do růžova, přidáme maso a krátce opečeme. Osolíme, opepříme, přidáme česnek a podlijeme vodou. Za občasného zamíchání a podlévání vodou udusíme skoro do měkka. Maso vydusíme na tuk, v hrnci jej shrneme stranou a do tuku dáme mouku. Necháme jí chvíli pěnit, poté promícháme s masem a zalijeme trochou vody. Šťávu provaříme a svaříme do husta. V polovině přípravy masa dáme vařit čočku. Uvařenou čočku scedíme, vmícháme do husté šťávy s masem a krátce povaříme.
Jako přílohu k vepřové kýtě v čočce podáváme sterilované okurky.
JanaB15. 05. 2012
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.