Výborná paštika - levná

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

40min
Čas vaření
50min

Celkový čas

1h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

1404 kalorií
1.0g cukrů
55.0g tuků
131.0g bílkovin


Příprava

Brusinky naložíme do octa a necháme cca 1/2 hodiny marinovat. Sádlo rozehřejeme a krátce na něm restujeme bílý pepř a cukr. Přidáme pokrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Zalijeme červeným vínem a celý objem varem zredukujeme na méně než polovinu. POZOR A OPATRNĚ: přidáme vodku (koňak) a zapálíme. Necháme vyhořet a potom vychladíme.
Játra a maso jemně rozmixujeme. Přidáme flambovanou vinnou cibulovou směs, vejce a znovu mixujeme na velmi jemnou nadýchanou kaši. Přidáme a rovnoměrně rozprostřeme v octě marinované brusinky a celou směs podle chuti osolíme a dokořeníme.
Vše nalejime do vhodných misek (může být i forma na srnčí hřbet). Postavíme na plech s vodou a ve vyhřáté troubě na 100 - 120°C pečeme cca 50 min (podle velikosti formy).
Podáváme studené.

Tip k receptu

Lze přidat mletý koriandr, mletý kmín, mletou skořici, muškátový oříšek apod. Nebo opražené mandle, či na drobné kousky pokrájené syrové sádlo. Fantazii se meze nekladou.

přidejte na:
Jurina

17. 01. 2012

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
velmi chutná paštika
palino 14. 04. 2016, 11:37
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyskúšané, lahodná paštika
hanka 26. 09. 2019, 12:39