Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Výborná paštika - levná

Výborná paštika - levná

Obtížnost Čas přípravy
40min
Čas vaření Celkový čas Porce
50min 1h 30min
Nutriční hodnoty
1404 kalorií 1.0g cukrů 55.0g tuků 131.0g bílkovin

Příprava

Brusinky naložíme do octa a necháme cca 1/2 hodiny marinovat. Sádlo rozehřejeme a krátce na něm restujeme bílý pepř a cukr. Přidáme pokrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Zalijeme červeným vínem a celý objem varem zredukujeme na méně než polovinu. POZOR A OPATRNĚ: přidáme vodku (koňak) a zapálíme. Necháme vyhořet a potom vychladíme.
Játra a maso jemně rozmixujeme. Přidáme flambovanou vinnou cibulovou směs, vejce a znovu mixujeme na velmi jemnou nadýchanou kaši. Přidáme a rovnoměrně rozprostřeme v octě marinované brusinky a celou směs podle chuti osolíme a dokořeníme.
Vše nalejime do vhodných misek (může být i forma na srnčí hřbet). Postavíme na plech s vodou a ve vyhřáté troubě na 100 - 120°C pečeme cca 50 min (podle velikosti formy).
Podáváme studené.

Bulb Tip k receptu

Lze přidat mletý koriandr, mletý kmín, mletou skořici, muškátový oříšek apod. Nebo opražené mandle, či na drobné kousky pokrájené syrové sádlo. Fantazii se meze nekladou.


Jurina

17. 01. 2012, Recept navštíven: 1461x


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi chutná paštika

14. 04. 2016, 09:37

Přidat komentář

Facebook komentáře