Výborná paštika - levná
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Brusinky naložíme do octa a necháme cca 1/2 hodiny marinovat. Sádlo rozehřejeme a krátce na něm restujeme bílý pepř a cukr. Přidáme pokrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Zalijeme červeným vínem a celý objem varem zredukujeme na méně než polovinu. POZOR A OPATRNĚ: přidáme vodku (koňak) a zapálíme. Necháme vyhořet a potom vychladíme.
Játra a maso jemně rozmixujeme. Přidáme flambovanou vinnou cibulovou směs, vejce a znovu mixujeme na velmi jemnou nadýchanou kaši. Přidáme a rovnoměrně rozprostřeme v octě marinované brusinky a celou směs podle chuti osolíme a dokořeníme.
Vše nalejime do vhodných misek (může být i forma na srnčí hřbet). Postavíme na plech s vodou a ve vyhřáté troubě na 100 - 120°C pečeme cca 50 min (podle velikosti formy).
Podáváme studené.
Tip k receptu
Lze přidat mletý koriandr, mletý kmín, mletou skořici, muškátový oříšek apod. Nebo opražené mandle, či na drobné kousky pokrájené syrové sádlo. Fantazii se meze nekladou.
Jurina17. 01. 2012