Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Základní bešamelová omáčka, bílá

Základní bešamelová omáčka, bílá

Obtížnost Čas přípravy
5min
Čas vaření Celkový čas Porce
25min 30min
Nutriční hodnoty
696 kalorií 2.0g cukrů 50.0g tuků 8.0g bílkovin

Příprava

Do mléka přidáme nastrouhaný muškátový ořech, hřebíček, bobkový list. Necháme projít varem a odstavíme. Mezitím si rozpustíme máslo a v něm zpěníme najemno nakrájenou cibuli. Za stálého míchání přidáváme hladkou mouku a vytvoříme tím světlou jíšku. Zhasneme plamen a odstáté a scezené mléko vmícháváme do jíšky. Přidáme dle chuti pepř a sůl. Omáčku poté za stálého míchání vaříme dokud nezhoustne (cca 20 minut).

Bulb Tip k receptu

Nechceme-li použít omáčku ihned, pokapeme její povrch máslem, aby se nevytvořil škraloup.
Pro výraznější chuť můžeme přidat spolu s mlékem i hovězí vývar (cca 250 ml).
Tuto omáčku používáme jako základ k bílým omáčkám či k přípravě zapékaných pokrmů.


Martina Třetinová

31. 03. 2009, Recept navštíven: 3609x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrá klasika

28. 10. 2015, 11:35

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
osvedčený recept na bešamel

09. 01. 2016, 14:20

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrý bešamel

26. 01. 2016, 10:17

Přidat komentář

Facebook komentáře