Základní bešamelová omáčka, bílá
Obtížnost
Čas přípravy
5min
Čas vaření
25min
Celkový čas
30min
Porce
Nutriční hodnoty
696
kalorií
2.0g
cukrů
50.0g
tuků
8.0g
bílkovin
Příprava
Do mléka přidáme nastrouhaný muškátový ořech, hřebíček, bobkový list. Necháme projít varem a odstavíme. Mezitím si rozpustíme máslo a v něm zpěníme najemno nakrájenou cibuli. Za stálého míchání přidáváme hladkou mouku a vytvoříme tím světlou jíšku. Zhasneme plamen a odstáté a scezené mléko vmícháváme do jíšky. Přidáme dle chuti pepř a sůl. Omáčku poté za stálého míchání vaříme dokud nezhoustne (cca 20 minut).
Tip k receptu
Nechceme-li použít omáčku ihned, pokapeme její povrch máslem, aby se nevytvořil škraloup.
Pro výraznější chuť můžeme přidat spolu s mlékem i hovězí vývar (cca 250 ml).
Tuto omáčku používáme jako základ k bílým omáčkám či k přípravě zapékaných pokrmů.
31. 03. 2009
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.