Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Zámecká svíčková  s omeletou

Zámecká svíčková s omeletou

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 45min
Nutriční hodnoty
1948 kalorií 7.0g cukrů 75.0g tuků 204.0g bílkovin

Příprava

Ku sterilizovanému hrášku v pôvodnom náleve pridáme štipku cukru, lyžičku oleja a povaríme.
Mrkvu nakrájame na kocky a uvaríme do mäkka. Podľa chuti prisolíme.

Plátky sviečkovice po okrajoch narežeme, naklepeme, posolíme a okoreníme. Rýchlo z oboch strán opečieme na horúcom oleji. Vyberieme na zohriaty tanier, šťavu poprášime múkou, pridáme soľ a trochu vody a krátko povaríme na hustejšiu šťavu.
Vajcia (každé osobitne)rozhabarkujeme v hrnčeku, do každej porcie primiešame štvrtinu šunky posekanej na drobno a na oleji upečieme 4 tenké omelety.

Každý plátok sviečkovice položíme na polovicu omelety, druhou polovicou ju zakryjeme. Položíme na misu. Na povrch zloženej omelety dáme brusnicový kompót.
Obložíme zeleninou, vypraženými zemiakovými hranolčekmi a malými kôpkami ryže.
Zeleninu aj ryžu polejeme šťavou z mäsa.

Bulb Tip k receptu

Namiesto hovädzej sviečkovice môžeme použiť teľacie stehno.


Jozef

21. 09. 2010, Recept navštíven: 1673x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chuťovo vyborná sviečková

31. 01. 2017, 20:15

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
jedlo je chuťovo skvelé

30. 03. 2017, 10:06

Přidat komentář

Facebook komentáře