Žampionová omáčka s petrželkou
Obtížnost
Čas přípravy
35min
Čas vaření
35min
Celkový čas
1h 10min
Porce
Nutriční hodnoty
396
kalorií
0.0g
cukrů
25.0g
tuků
13.0g
bílkovin
Příprava
Připravíme si nejdřív jíšku ze 2 lžic hladké mouky a 1 lžíce másla tu poté podlijeme 1/4 vývarem a chvíli povaříme a odstavíme stranou. Houby očistíme a nakrájíme (ideální jsou čerstvé). V kastrole na 1 lžíci másla osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, poté na ní vložíme houby a podlijeme šálkem masového vývaru. Přikryjeme poklicí a dusíme doměkka. Pak na houby přecedíme připravenou jíšku a ještě povaříme za stálého míchání. Ochutíme solí, pepřem, kmínem a posypeme petrželkou.
Výborné k hovězímu masu.
Evík18. 09. 2012
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.