Žampionová omáčka s petrželkou

Obtížnost

Čas přípravy

35min
Čas vaření
35min

Celkový čas

1h 10min

Porce


Nutriční hodnoty

396 kalorií
0.0g cukrů
25.0g tuků
13.0g bílkovin


Příprava

Připravíme si nejdřív jíšku ze 2 lžic hladké mouky a 1 lžíce másla tu poté podlijeme 1/4 vývarem a chvíli povaříme a odstavíme stranou. Houby očistíme a nakrájíme (ideální jsou čerstvé). V kastrole na 1 lžíci másla osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, poté na ní vložíme houby a podlijeme šálkem masového vývaru. Přikryjeme poklicí a dusíme doměkka. Pak na houby přecedíme připravenou jíšku a ještě povaříme za stálého míchání. Ochutíme solí, pepřem, kmínem a posypeme petrželkou.

Výborné k hovězímu masu.

přidejte na:
Chybí obrázek

18. 09. 2012

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
chuťovo velmi lahodná omáčka

15. 03. 2016, 14:46

Chybí obrázek
omáčku mám vyskúšanú, je chutná

17. 06. 2019, 11:52

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.