Zapečená jablka se sněhem
Obtížnost
Čas přípravy
45min
Čas vaření
50min
Celkový čas
1h 35min
Porce
Nutriční hodnoty
348
kalorií
0.0g
cukrů
24.0g
tuků
12.0g
bílkovin
Příprava
Jablka omyjeme, můžeme je i oloupat. Rozkrojíme, zbavíme je jádřince a pokrájíme na plátky.
Rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Vanilkový pudink připravíme podle návodu na obalu, přidáme žloutky, dvě lžíce cukru a rumu. Necháme zchladnout.
Ve vyšší míse ušleháme šlehačem nebo metlou sníh, který osladíme sáčkem vanilkového cukru.
Zapékací formu vymažeme máslem a na dno vyskládáme pokrájená jablka, která lehce posypeme mletou skořicí a zalijeme vanilkovým pudinkem.
Polévkovou lžící potom poklademe na pudink sníh, vše posypeme sekanými ořechy a v elektrické troubě vyhřáté na 200 C dozlatova zapečeme.
Tento rychlý sladký dezert můžeme podávat jak teplý, tak studený.
27. 11. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.