Zapečené špalíčky s gorgonzolou
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
35min
Celkový čas
55min
Porce
Nutriční hodnoty
1832
kalorií
3.0g
cukrů
110.0g
tuků
29.0g
bílkovin
Příprava
Jarní cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Anglickou slaninu pokrájíme na nudličky. Na pánvi rozehřejeme olej a slaninu na něm asi 5 minut opékáme, pak přidáme cibuli a zpěníme. Okapaná rajčata trochu rozmačkáme vidličkou, přidáme na pánev a za častého míchání na malém ohni asi 5 minut dusíme. Poté dochutíme solí a pepřem.
Troubu předehřejeme na 175 °C. Zapékací formu vymažeme trochou másla. Špalíčky dáme do formy a přelijeme rajčaty se slaninou. Posypeme rozdrobenou gorgonzolou. Na pokrm rozdělíme zbytek másla ve vločkách a zapékáme asi 25 minut.
17. 11. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.