Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Zapečené zelí s dýní a uzeným

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 45min
Nutriční hodnoty
490 kalorií 0.0g cukrů 3.0g tuků 15.0g bílkovin

Příprava

Dáme si vařit uzený bůček. Oloupeme česnek a cibuli, oškrábeme brambory a očistíme dýni. Oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka a česnek nasekáme na drobno. Očištěnou dýni nastrouháme na hrubo. Maso nakrájíme na větší kostky. Brambory nastrouháme na jemno, nebo rozmixujeme. V 250 ml teplé vody rozpustíme bujón, smícháme s ním nastrouhané nebo rozmixované brambory a osladíme 2 - 3 lžičkami cukru. Nakrájenou cibuli na sádle usmažíme do růžova a přendáme jí do zapékací mísy, zároveň s ní vymažeme formu. Ze sáčku se zelím odstřihneme růžek a lák slijeme do hrnku. Do zapékací formy dáme česnek, kysané zelí, dýni a vodu s bujónem a brambory. Vše dobře promícháme a ochutnáme. Některé zelí v sáčku je méně kyselé, tak podle chuti můžeme přidat lák ze zelí. Do této dobře promíchané směsi poukládáme uzený bůček, povrch urovnáme a řádně rukou stlačíme. Vložíme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme asi 60 minut. Zapečené zelí s dýní a uzeným podáváme s knedlíkem.


Přidat na Pinterest
JanaB

13. 01. 2012, Recept navštíven: 2643x


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutný recept s údeným

01. 01. 2016, 17:58

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyskúšam a uvidime

03. 01. 2016, 14:10

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
je to velmi dobre

20. 04. 2016, 12:04

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
je to celkom chutne jedlo

06. 05. 2016, 11:14

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept som vyskúšala,je dobrý a výdatný

06. 03. 2017, 20:49

Přidat komentář

Facebook komentáře