Zeleninový salát sterilovaný

Obtížnost

Čas přípravy

1h 0min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

2h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

3132 kalorií
130.0g cukrů
220.0g tuků
40.0g bílkovin


Příprava

Nejprve si nakrájíme zeleninu na takovou velikost, jakou chceme mít. Ve větším hrnci, kde nám vleze všechna zelenina si uvaříme zálivku. Do vroucí zálivky vsypeme nejprve cibuli a necháme přejít varem. Přidáme papriku a opět necháme přejít varem a vsypeme okurky. Po zavaření zálivky ukončíme var a vmícháme rajčata. Děrovanou lžící naplníme sklenice zeleninou a potom dolijeme zálivku. Před uzavřením sklenic přidáme olej, nejlépe slunečnicový. Na sklenici o obsahu 370 ml dáme 1 kávovou lžičku a na 720 ml necelou polévkovou lžíci.
Sterilujeme 20 minut při 85°C. Rajčata mohou být barevná, z paprik jsou nejvhodnější kapie, nebo hrubostěnné papriky. Okurku salátovku lze částečně nahradit mladou cuketou i se slupkou.

přidejte na:
JanaB

12. 08. 2011

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
v lete určite urobím

14. 01. 2017, 19:27

Chybí obrázek
dobrý zeleninový šalát

08. 03. 2017, 21:06

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.