Zeleninový salát sterilovaný
Obtížnost
Čas přípravy
1h 0min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
2h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
3132
kalorií
130.0g
cukrů
220.0g
tuků
40.0g
bílkovin
Příprava
Nejprve si nakrájíme zeleninu na takovou velikost, jakou chceme mít. Ve větším hrnci, kde nám vleze všechna zelenina si uvaříme zálivku. Do vroucí zálivky vsypeme nejprve cibuli a necháme přejít varem. Přidáme papriku a opět necháme přejít varem a vsypeme okurky. Po zavaření zálivky ukončíme var a vmícháme rajčata. Děrovanou lžící naplníme sklenice zeleninou a potom dolijeme zálivku. Před uzavřením sklenic přidáme olej, nejlépe slunečnicový. Na sklenici o obsahu 370 ml dáme 1 kávovou lžičku a na 720 ml necelou polévkovou lžíci.
Sterilujeme 20 minut při 85°C. Rajčata mohou být barevná, z paprik jsou nejvhodnější kapie, nebo hrubostěnné papriky. Okurku salátovku lze částečně nahradit mladou cuketou i se slupkou.
12. 08. 2011
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.