Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Zeleninový salát sterilovaný

Obtížnost Čas přípravy
1h 0min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 0min 2h 0min
Nutriční hodnoty
3132 kalorií 130.0g cukrů 220.0g tuků 40.0g bílkovin

Příprava

Nejprve si nakrájíme zeleninu na takovou velikost, jakou chceme mít. Ve větším hrnci, kde nám vleze všechna zelenina si uvaříme zálivku. Do vroucí zálivky vsypeme nejprve cibuli a necháme přejít varem. Přidáme papriku a opět necháme přejít varem a vsypeme okurky. Po zavaření zálivky ukončíme var a vmícháme rajčata. Děrovanou lžící naplníme sklenice zeleninou a potom dolijeme zálivku. Před uzavřením sklenic přidáme olej, nejlépe slunečnicový. Na sklenici o obsahu 370 ml dáme 1 kávovou lžičku a na 720 ml necelou polévkovou lžíci.
Sterilujeme 20 minut při 85°C. Rajčata mohou být barevná, z paprik jsou nejvhodnější kapie, nebo hrubostěnné papriky. Okurku salátovku lze částečně nahradit mladou cuketou i se slupkou.


Přidat na Pinterest
JanaB

12. 08. 2011, Recept navštíven: 1975x


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
v lete určite urobím

14. 01. 2017, 19:27

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrý zeleninový šalát

08. 03. 2017, 21:06

Přidat komentář

Facebook komentáře