Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Babiččin lehký moučník

Babiččin lehký moučník
Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 45min , Čas vaření: 10min
Celkový čas: 55min , porce

1284 kalorií, 1.0g cukrů, 42.0g tuků, 58.0g bílkovin

Příprava

Bílky se špetkou soli ušleháme dotuha. Žloutky s cukrem ušleháme do husté světlé pěny. Vmícháme do ní mouku a pak sníh z bílků.
Polovinu těsta nalijeme do formy s vymazaným a vysypaným dnem (průměr 28 cm). Do zbylé části vmícháme kakao a nalijeme na světlé těsto. Urovnáme, případně tenkým koncem vařečky trochu promícháme. Upečeme ve vyhřáté troubě (200°C, 10 minut).
Jogurt smícháme s vanilkovým a moučkovým cukrem a nalijeme na teplý (ne úplně horký) piškot.
Do druhého dne necháme v ledničce. Tekutina z jogurtu se vsákne do piškotu (nebude suchý) a jogurt tím ztuhne. Před podáváním posypeme povrch čokoládou.

Maminčiny recepty

26. 11. 2009, Recept navštíven: 2384x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Babiččin lehký moučník

Babiččin lehký moučník

Bílky se špetkou soli ušleháme dotuha. Žloutky s cukrem ušleháme do husté světlé pěny. Vmícháme do ní mouku...

Zobrazit všechny podobné recepty k Babiččin lehký moučník Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře