Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Babiččina kyselica s houbami a vejcem

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
40min 55min
Nutriční hodnoty
360 kalorií 0.0g cukrů 6.0g tuků 7.0g bílkovin

Příprava

Do osolené vody s kmínem dáme vařit oloupané brambory, nakrájené na kostičky. Přidáme houby, které jsme předem namočili do vody a pak scedili.
Když jsou brambory skoro měkké, přidáme zelí i s nálevem a klobásu, nakrájenou na půlkolečka.
Zatímco se vše vaří, připravíme si jíšku ze sádla a hladké mouky, přisypeme do ní papriku a touto paprikovou jíškou polévku zahustíme.
Necháme ještě dobře povařit, dochutíme pepřem a nakonec do polévky vklepneme vejce, zjemníme ji smetanou a ihned odstavíme.

Bulb Tip k receptu

Do hotové polévky nasypeme najemno nasekanou petrželku nebo libeček.


Přidat na Pinterest
Angel 666

27. 11. 2009, Recept navštíven: 4702x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vcelku dobre

26. 08. 2016, 19:31

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutná dobrá kyselica, tradičná

26. 11. 2016, 18:14

Přidat komentář

Facebook komentáře