Babiččina kyselica s houbami a vejcem

Obtížnost

Čas přípravy

15min
Čas vaření
40min

Celkový čas

55min

Porce


Nutriční hodnoty

360 kalorií
0.0g cukrů
6.0g tuků
7.0g bílkovin


Příprava

Do osolené vody s kmínem dáme vařit oloupané brambory, nakrájené na kostičky. Přidáme houby, které jsme předem namočili do vody a pak scedili.
Když jsou brambory skoro měkké, přidáme zelí i s nálevem a klobásu, nakrájenou na půlkolečka.
Zatímco se vše vaří, připravíme si jíšku ze sádla a hladké mouky, přisypeme do ní papriku a touto paprikovou jíškou polévku zahustíme.
Necháme ještě dobře povařit, dochutíme pepřem a nakonec do polévky vklepneme vejce, zjemníme ji smetanou a ihned odstavíme.

Tip k receptu

Do hotové polévky nasypeme najemno nasekanou petrželku nebo libeček.

přidejte na:
Chybí obrázek

27. 11. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
vcelku dobre

26. 08. 2016, 19:31

Chybí obrázek
chutná dobrá kyselica, tradičná

26. 11. 2016, 18:14

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.