Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Benátské řízky

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 45min
Nutriční hodnoty
1308 kalorií 3.0g cukrů 13.0g tuků 91.0g bílkovin

Příprava

Maso opláchneme a přes vlákno nakrájíme řízky. Každý řízek naklepeme, osolíme a opepříme. Dvě třetiny sádla rozpálíme na pánvi, vložíme do něj připravené řízky a po obou stranách je opečeme dočervena. Rostlinný tuk rozpustíme, přisypeme hladkou mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Tu poté zředíme vlažnou vodou a mlékem, dobře rozmícháme a povaříme na bešamel. Cibuli oloupeme, nasekáme najemno a na zbytku sádla jí osmažíme dorůžova. Přidáme jí do bešamelu, zalijeme vínem a ve vzniklé omáčce chvíli podusíme opečené řízky. Nakonec vše podle chuti přisolíme. Pokrm hojně posypeme jemně nasekanou petrželkou.


Přidat na Pinterest
Barbora Dvouletá

26. 08. 2009, Recept navštíven: 3016x


Přidat recenzi
maruskaji
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Výborný receptík.
Přidané ingredience: není potřeba nic přidávat

11. 02. 2013, 21:58

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi chutné rezne

23. 01. 2017, 11:08

Přidat komentář

Facebook komentáře