Benátské řízky
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Maso opláchneme a přes vlákno nakrájíme řízky. Každý řízek naklepeme, osolíme a opepříme. Dvě třetiny sádla rozpálíme na pánvi, vložíme do něj připravené řízky a po obou stranách je opečeme dočervena. Rostlinný tuk rozpustíme, přisypeme hladkou mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Tu poté zředíme vlažnou vodou a mlékem, dobře rozmícháme a povaříme na bešamel. Cibuli oloupeme, nasekáme najemno a na zbytku sádla jí osmažíme dorůžova. Přidáme jí do bešamelu, zalijeme vínem a ve vzniklé omáčce chvíli podusíme opečené řízky. Nakonec vše podle chuti přisolíme. Pokrm hojně posypeme jemně nasekanou petrželkou.
Barbora Dvouletá26. 08. 2009
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
majka 23. 01. 2017, 11:08

palino 01. 10. 2017, 19:48

Svetlana 15. 08. 2018, 20:02

dušanka 01. 03. 2019, 19:46

katka16031 22. 10. 2019, 19:27

hanka 31. 10. 2019, 22:13