Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Bezlepková italská pizza

Obtížnost Čas přípravy
1h 0min
Čas vaření Celkový čas Porce
10min 1h 10min
Nutriční hodnoty
1701 kalorií 2.0g cukrů 73.0g tuků 48.0g bílkovin

Příprava

Instantní droždí smícháme se 120 ml vlažné vody. Přidáme mouku a sůl a vypracujeme hladké těsto. Necháme hodinu na teplém místě kynout.
Rajčata oloupeme a smícháme je s nasekanou bazalkou - rozdrtíme to rukama na kaši. Poté přidáme plechovková rajčata a promícháme.
Lilek nakrájíme na tenké plátky, nasolíme a necháme vypotit.
Mozzarellu také nakrájíme na plátky.
Těsto rozdělíme na tři části, které vyválíme na tenké pláty. Potřeme je rajčatovou směsí s bazalkou, poklademe lilkem, mozzarellou a pečeme 10 minut na 250 °C.
Podáváme pokapané olivovým olejem.

Bulb Tip k receptu

Této pizze se říká bufala.


Přidat na Pinterest
sonizna

19. 01. 2016, Recept navštíven: 1055x


Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře