Bezlepková italská pizza

Obtížnost

Čas přípravy

1h 0min
Čas vaření
10min

Celkový čas

1h 10min

Porce


Nutriční hodnoty

1701 kalorií
2.0g cukrů
73.0g tuků
48.0g bílkovin


Příprava

Instantní droždí smícháme se 120 ml vlažné vody. Přidáme mouku a sůl a vypracujeme hladké těsto. Necháme hodinu na teplém místě kynout.
Rajčata oloupeme a smícháme je s nasekanou bazalkou - rozdrtíme to rukama na kaši. Poté přidáme plechovková rajčata a promícháme.
Lilek nakrájíme na tenké plátky, nasolíme a necháme vypotit.
Mozzarellu také nakrájíme na plátky.
Těsto rozdělíme na tři části, které vyválíme na tenké pláty. Potřeme je rajčatovou směsí s bazalkou, poklademe lilkem, mozzarellou a pečeme 10 minut na 250 °C.
Podáváme pokapané olivovým olejem.

Tip k receptu

Této pizze se říká bufala.

přidejte na:
Chybí obrázek

19. 01. 2016

Podobné recepty


Přidat recenzi
Přidat komentář
Chybí obrázek
Velmi jednoduchy, rychli recept

Barbora Dvouletá 27. 01. 2019, 19:11

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.