Bezlepková italská pizza
Obtížnost
Čas přípravy
1h 0min
Čas vaření
10min
Celkový čas
1h 10min
Porce
Nutriční hodnoty
1701
kalorií
2.0g
cukrů
73.0g
tuků
48.0g
bílkovin
Příprava
Instantní droždí smícháme se 120 ml vlažné vody. Přidáme mouku a sůl a vypracujeme hladké těsto. Necháme hodinu na teplém místě kynout.
Rajčata oloupeme a smícháme je s nasekanou bazalkou - rozdrtíme to rukama na kaši. Poté přidáme plechovková rajčata a promícháme.
Lilek nakrájíme na tenké plátky, nasolíme a necháme vypotit.
Mozzarellu také nakrájíme na plátky.
Těsto rozdělíme na tři části, které vyválíme na tenké pláty. Potřeme je rajčatovou směsí s bazalkou, poklademe lilkem, mozzarellou a pečeme 10 minut na 250 °C.
Podáváme pokapané olivovým olejem.
Tip k receptu
Této pizze se říká bufala.
sonizna19. 01. 2016
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.