Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Bezlepková štola s rozinkami a mandlemi

Bezlepková štola s rozinkami a mandlemi

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
50min 1h 5min
Nutriční hodnoty
3024 kalorií 8.0g cukrů 221.0g tuků 60.0g bílkovin

Příprava

Rozinky namočíme na 10 minut do rumu. Mezitím mandle vhodíme do vroucí vody, vaříme je tak dlouho, dokud se hnědá slupka nezačne odlupovat. Mandle zchladíme a oloupeme. Několik mandlí si necháme na ozdobu a zbytek nasekáme. Máslo utřeme s cukrem krupice, přidáme vejce, mouku smíchanou s kypřícím práškem, sůl a vše důkladně promícháme. Přidáme 50 ml rumu, nasekané mandle a rozinky. Směs důkladně promícháme a vlijeme do formy na biskupský chlebíček o délce 30 cm, kterou jsme vyložili pečícím papírem. Dáme péct na 50 minut do předem vyhřáté trouby na 200 °C. Upečenou a vychladlou štolu vyndáme z formy, pocákáme zbylým rumem, posypeme celými mandlemi a cukrem moučkou.


Milena

04. 06. 2009, Recept navštíven: 2654x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
štola je vyborná

29. 01. 2017, 15:35

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vydarený recept na štolu

22. 02. 2017, 20:37

Přidat komentář

Facebook komentáře