Bezlepková štola s rozinkami a mandlemi
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
50min
Celkový čas
1h 5min
Porce
Nutriční hodnoty
3024
kalorií
8.0g
cukrů
221.0g
tuků
60.0g
bílkovin
Příprava
Rozinky namočíme na 10 minut do rumu. Mezitím mandle vhodíme do vroucí vody, vaříme je tak dlouho, dokud se hnědá slupka nezačne odlupovat. Mandle zchladíme a oloupeme. Několik mandlí si necháme na ozdobu a zbytek nasekáme. Máslo utřeme s cukrem krupice, přidáme vejce, mouku smíchanou s kypřícím práškem, sůl a vše důkladně promícháme. Přidáme 50 ml rumu, nasekané mandle a rozinky. Směs důkladně promícháme a vlijeme do formy na biskupský chlebíček o délce 30 cm, kterou jsme vyložili pečícím papírem. Dáme péct na 50 minut do předem vyhřáté trouby na 200 °C. Upečenou a vychladlou štolu vyndáme z formy, pocákáme zbylým rumem, posypeme celými mandlemi a cukrem moučkou.
Milena04. 06. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.