Bramborové placky
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
20min
Celkový čas
40min
Porce
Nutriční hodnoty
656
kalorií
1.0g
cukrů
51.0g
tuků
8.0g
bílkovin
Příprava
Brambory očistíme a nastrouháme na struhadle najemno. Necháme chvíli stát do doby, než pustí vodu, vymačkáme ji a pak slijeme. Přidáme vejce, koření, prolisovaný česnek, hladkou mouku - všechny ingredience dle chuti můžeme přidat či ubrat. Tyto přísady pořádně promícháme, nejlépe rukou, aby se koření dostalo všude a vše se dobře spojilo. Z těsta tvoříme nebo lijeme placky na horký tuk a smažíme dozlatova.
Tip k receptu
Dietnější verze: Brambory můžeme také nastrouhat nahrubo a spojit jen vajíčkem, bez mouky. Smažíme na troše olivového oleje nebo nasucho.
Proto, abychom docílili krásně zlatavé barvy při smažení placků, přilijeme během přípravy do těsta trošku vařícího mléka.
Zuzana Mellenová14. 05. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.