Bramborový závin se zelím
Obtížnost
Čas přípravy
45min
Čas vaření
30min
Celkový čas
1h 15min
Porce
Nutriční hodnoty
2368
kalorií
0.0g
cukrů
52.0g
tuků
45.0g
bílkovin
Příprava
elí vymačkáme a podusíme na másle. Přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme. Klobásu nebo maso pomeleme a vmícháme do zelí. Brambory oloupeme, prolisujeme a s moukou, krupicí, solí a vejcem vypracujeme těsto. Bramborové těsto vyválíme na obdélník silný 1 cm. Na něj rozetřeme náplň a svineme. Závin zabalíme do vlhkého ubrousku, konce dobře svážeme provázkem a ve vodě, ve větší nádobě 30 minut vaříme. Potom závin vybalíme z ubrousku, krájíme na plátky asi 2 cm silné.
Svetlana23. 11. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.