Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Brněnské řízky

Obtížnost Čas přípravy
35min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 1h 5min
Nutriční hodnoty
4288 kalorií 9.0g cukrů 28.0g tuků 120.0g bílkovin

Příprava

Řízky posolíme a tence naklepeme.
Na másle opečeme drobně nakrájenou šunku, hrášek, je možno i mražený, 1 vejce, osolíme, popř. opepříme a necháme zhoustnout.
Hotovou směs naklademe na řízky, přeložíme je v půli, sepneme párátkem, aby se směs nedostala ven, obalíme v trojobalu a smažíme na vyšší vrstvě tuku - nejraději sádle. Usmažené klademe okapat na papírový ubrousek.
Na talíři obložíme krájenými rajčaty a dílky citronu, papriky, podle toho, co máme k dispozici.

Bulb Tip k receptu

Dobře se připravuje ve fritovacím hrnci z důvodu vyšší hladiny oleje. Já jsem ho však odbourala, protože jsem neměla přepálený tuk ráda a tak dávám raději vyšší vrstvu sádla. Vepřové zásadně smažím na sádle, svůj k svému, na chuti to je znát a stejně existují polemiky o tom, co je škodlivější, zda sádlo či tuky rostlinného původu.


Přidat na Pinterest
Roxana

10. 01. 2010, Recept navštíven: 2334x


Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
rezne s plnkou , velmi chutné

28. 05. 2017, 14:52

Přidat komentář

Facebook komentáře