Brněnské řízky
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Řízky posolíme a tence naklepeme.
Na másle opečeme drobně nakrájenou šunku, hrášek, je možno i mražený, 1 vejce, osolíme, popř. opepříme a necháme zhoustnout.
Hotovou směs naklademe na řízky, přeložíme je v půli, sepneme párátkem, aby se směs nedostala ven, obalíme v trojobalu a smažíme na vyšší vrstvě tuku - nejraději sádle. Usmažené klademe okapat na papírový ubrousek.
Na talíři obložíme krájenými rajčaty a dílky citronu, papriky, podle toho, co máme k dispozici.
Tip k receptu
Dobře se připravuje ve fritovacím hrnci z důvodu vyšší hladiny oleje. Já jsem ho však odbourala, protože jsem neměla přepálený tuk ráda a tak dávám raději vyšší vrstvu sádla. Vepřové zásadně smažím na sádle, svůj k svému, na chuti to je znát a stejně existují polemiky o tom, co je škodlivější, zda sádlo či tuky rostlinného původu.
Roxana10. 01. 2010