Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Brněnské řízky

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 35min , Čas vaření: 30min
Celkový čas: 1h 5min , porce

4288 kalorií, 9.0g cukrů, 28.0g tuků, 120.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Řízky posolíme a tence naklepeme.
Na másle opečeme drobně nakrájenou šunku, hrášek, je možno i mražený, 1 vejce, osolíme, popř. opepříme a necháme zhoustnout.
Hotovou směs naklademe na řízky, přeložíme je v půli, sepneme párátkem, aby se směs nedostala ven, obalíme v trojobalu a smažíme na vyšší vrstvě tuku - nejraději sádle. Usmažené klademe okapat na papírový ubrousek.
Na talíři obložíme krájenými rajčaty a dílky citronu, papriky, podle toho, co máme k dispozici.

Bulb Tip k receptu

Dobře se připravuje ve fritovacím hrnci z důvodu vyšší hladiny oleje. Já jsem ho však odbourala, protože jsem neměla přepálený tuk ráda a tak dávám raději vyšší vrstvu sádla. Vepřové zásadně smažím na sádle, svůj k svému, na chuti to je znát a stejně existují polemiky o tom, co je škodlivější, zda sádlo či tuky rostlinného původu.

Roxana

10. 01. 2010, Recept navštíven: 2218x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Brněnské řízky

Brněnské řízky

Řízky posolíme a tence naklepeme. Na másle opečeme drobně nakrájenou šunku, hrášek, je možno i mražený, ...

Zobrazit všechny podobné recepty k Brněnské řízky Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře