Chutná krkovička pro labužníky
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Krkovičku omyjeme a osušíme. Vložíme na alobal do pekáčku a povrch nařízneme příčně. Zářezy uděláme hluboko, abychom je mohli později naplnit.
Ingredience na marinádu smícháme v misce a maso jí potřeme, i v zářezech. Zabalíme do alobalu a necháme 24 hodin odležet v lednici. Občas můžeme potírat.
Druhý den maso vyjmeme z lednice a do zářezů vložíme vždy plátek sýru se šunkou. Znovu zabalíme do alobalu a pečeme v troubě předehřáté na 200°C přibližně 2 hodiny. Posledních 20 minut alobal otevřeme a dopékáme. Sýr se krásně zapeče.
Při podávání krájíme vždy v zářezu. Podávat můžeme s jakoukoliv přílohou, nejlepší je ale vařený brambor nebo bramborová kaše.
Tip k receptu
Jako náplň můžeme použít třeba žampiony, nebo cokoliv co máme rádi.
Sonia00520. 02. 2012
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
Svetlana 01. 11. 2016, 13:14

hanka 05. 12. 2016, 22:18

dušanka 14. 02. 2017, 20:14

katka16031 03. 03. 2017, 10:25

majka 25. 05. 2017, 20:13

palino 25. 10. 2019, 11:00
jindra 23. 02. 2012, 15:01
Sonia005 23. 02. 2012, 19:19
olgajungwirth 04. 05. 2016, 04:35