Chutná krkovička pro labužníky
Obtížnost
Čas přípravy
1dní 0h 20min
Čas vaření
2h 0min
Celkový čas
1dní 2h 20min
Porce
Nutriční hodnoty
2244
kalorií
12.0g
cukrů
192.0g
tuků
145.0g
bílkovin
Příprava
Krkovičku omyjeme a osušíme. Vložíme na alobal do pekáčku a povrch nařízneme příčně. Zářezy uděláme hluboko, abychom je mohli později naplnit.
Ingredience na marinádu smícháme v misce a maso jí potřeme, i v zářezech. Zabalíme do alobalu a necháme 24 hodin odležet v lednici. Občas můžeme potírat.
Druhý den maso vyjmeme z lednice a do zářezů vložíme vždy plátek sýru se šunkou. Znovu zabalíme do alobalu a pečeme v troubě předehřáté na 200°C přibližně 2 hodiny. Posledních 20 minut alobal otevřeme a dopékáme. Sýr se krásně zapeče.
Při podávání krájíme vždy v zářezu. Podávat můžeme s jakoukoliv přílohou, nejlepší je ale vařený brambor nebo bramborová kaše.
Tip k receptu
Jako náplň můžeme použít třeba žampiony, nebo cokoliv co máme rádi.
Sonia00520. 02. 2012
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.