Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Citrónová štola

Citrónová štola

Obtížnost Čas přípravy
1h 0min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 0min 2h 0min
Nutriční hodnoty
3912 kalorií 0.0g cukrů 214.0g tuků 47.0g bílkovin

Příprava

Připravíme si kvásek. Do hrníčku rozdrobíme droždí, zasypeme lžící cukru a zalijeme 2-3 lžícemi vlažného až teplého mléka. Dáme na teplé místo a necháme vzejít.
Do prosáté mouky uděláme důlek. Do něj vlijeme vzešlý kvásek, kolem vysypeme zbylý cukr, sůl a plátky změklého másla. Zpracováváme v těsto, postupně přidáváme zbývající mléko, rum a citrónovou kůru s citrónovou šťávou. Vypracujeme vláčné těsto. Nakonec přidáme najemno krájené kandované ovoce, nejlépe také kyselkavé jednodruhové. Těsto necháme v teple ještě minimálně půl hodiny kynout.
Po té vypracujeme z těsta váleček nebo bochánek, můžeme také zaplést. Pečeme ve vyhřáté troubě min. na 180 °C asi 1 hodinu. Teplou štolu polijeme rozpuštěným máslem, můžeme posypat moučkovým cukrem.


Zuzana Mellenová

21. 05. 2009, Recept navštíven: 1985x


Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
super dobra štola

27. 04. 2016, 11:27

Přidat komentář
veka
Hledám recept na štolu. Na sReceptech jsou dva recepty. Ten jeden se nechává ležet 2 - 3 týdny. Chci se zeptat, jestli i tento se ¨musí nechat uležet nebo jestli to ještě stihnu do štědrého dne?

veka 21. 12. 2009, 15:27

tepito
Vyzkoušeno-jen jsem přidala rozinky a oříšky.Snědla se okamžitě!Foto přikládám.

tepito 29. 01. 2010, 15:38

Facebook komentáře