Cizrnová polévka s citrónovou kůrou
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
25min
Celkový čas
45min
Porce
Nutriční hodnoty
1052
kalorií
22.0g
cukrů
31.0g
tuků
41.0g
bílkovin
Příprava
Cizrnu necháme přes noc namočenou ve vodě.
V hrnci na olivovém oleji orestujeme česnek (neoloupaný, jen trochu rozplácnutý), petrželku a slitou cizrnu.
Zalijeme vývarem a vaříme 8 minut doměkka.
Mezitím vyšleháme ricottu s nasekaným koprem a nastrouháme kůru z citrónu.
Když je cizrna měkká, polévku rozmixujeme. Rozdělíme ji do talířků a ozdobíme ricottou, kůrou z citrónu a lístky máty.
Tip k receptu
Kůru z citrónu můžeme nastrouhat najemno nebo nakrájet na tenké pásky, které vypadají velmi esteticky.
sonizna12. 01. 2016
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.