Cizrnová polévka s citrónovou kůrou

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
25min

Celkový čas

45min

Porce


Nutriční hodnoty

1052 kalorií
22.0g cukrů
31.0g tuků
41.0g bílkovin


Příprava

Cizrnu necháme přes noc namočenou ve vodě.
V hrnci na olivovém oleji orestujeme česnek (neoloupaný, jen trochu rozplácnutý), petrželku a slitou cizrnu.
Zalijeme vývarem a vaříme 8 minut doměkka.
Mezitím vyšleháme ricottu s nasekaným koprem a nastrouháme kůru z citrónu.
Když je cizrna měkká, polévku rozmixujeme. Rozdělíme ji do talířků a ozdobíme ricottou, kůrou z citrónu a lístky máty.

Tip k receptu

Kůru z citrónu můžeme nastrouhat najemno nebo nakrájet na tenké pásky, které vypadají velmi esteticky.

přidejte na:
sonizna

12. 01. 2016

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
môže byť zaujímava tato cizrnová polievka
hanka 20. 01. 2016, 11:50
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
netradičná polievka , chutná
katka16031 04. 04. 2016, 12:05
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
po vyskúšaní budem robiť tuto polievku častejšie
majka 29. 09. 2019, 22:04