Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Čokoládový dort

Obtížnost Čas přípravy
2h 0min
Čas vaření Celkový čas Porce
2h 0min 4h 0min
Nutriční hodnoty
3690 kalorií 6.0g cukrů 190.0g tuků 46.0g bílkovin

Příprava

Kruhovou dortovou formu (nebo i jiný tvar formy) s odnímatelným dnem vymastíme a dno vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 160°C, horkovzdušnou na 140 °C. Čokoládu nalámeme do kastrůlku, přidáme máslo a kávu, rozpuštěnou ve 120 ml vroucí vody. Prohříváme, až se čokoláda a máslo rozpustí, ale nezahříváme příliš.
Mezitím promícháme v míse mouku, prášek, sodu, cukr a kakao tak, aby ve směsi nebyly žádné žmolky. V jiné misce smícháme vejce s podmáslím.
Rozpuštěnou čokoládu a vaječnou směs promícháme s moukou, aby vznikla hladká, polotekutá směs. Vlijeme do formy a pečeme cca 1h30. Do středu korpusu vpíchneme špejli; neulpí-li na ní vlhké drobečky, je upečeno. Praskliny na povrchu nevadí, zakryje je poleva. Korpus necháme vychladnout (nelekněte se, když trošku klesne), vyklopíme na drátěnou podložku a sejmeme formu.
Vychladlý korpus podélně rozřízneme na tři díly. Čokoládu na polevu dáme do misky. V kastrůlku zahřejeme smetanu s cukrem k bodu varu, přelijeme přes čokoládu a promícháme dohladka. Trochou polevy spojíme díly korpusu, zbytkem dort přelijeme a po stranách polevu uhladíme širokým nožem. Dozdobíme podle svých představ.

Bulb Tip k receptu

V cukrárně nebo pekárnách se dají koupit různá marcipánová zdobení, takže svůj dort můžete dozdobit velmi hezky a bude vypadat jako od profesionálů.


Přidat na Pinterest
Barbora Dvouletá

31. 08. 2009, Recept navštíven: 3710x


Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyzera vyborne, vyskúšam

23. 01. 2017, 11:01

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dort je velmi dobrý

28. 01. 2017, 20:12

Přidat komentář

Facebook komentáře