Domácí zeleninový bujón (vývar)

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

30min
Čas vaření
1h 15min

Celkový čas

1h 45min

Porce


Nutriční hodnoty

228 kalorií
6.0g cukrů
16.0g tuků
2.0g bílkovin


Příprava

Umytou zeleninu nakrájíme a vložíme do vroucí osolené vody. Vaříme cca hodinu. Rozpustíme máslo a osmahneme na něm najemno nakrájenou cibuli. K cibuli přidáme koření a trochu zeleninového vývaru, povaříme a nalijeme zpět do hrnce se zeleninou. Vývar dále vaříme cca 15 minut. Během vaření odstraňujeme vytvořenou bílou pěnu pomocí lžíce nebo menšího sítka. Vývar přecedíme nejlépe přes kousek čistého plátna nebo velmi jemné síto.

Tip k receptu

Zeleninový vývar můžeme podávat jako samostatný pokrm. Můžeme ho také použít k přípravě dalších polévek.
Zeleninu z vývaru můžeme použít do polévky nebo k přípravě salátu apod.
Vývar vydrží v lednici až 3 dny, v mrazáku i 2 měsíce.

přidejte na:
Martina Třetinová

31. 03. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
dobrý vývar , chutný
palino 12. 01. 2016, 15:49
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
je to vyborný domáci vývar
hanka 26. 09. 2017, 11:41
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobrý recept na vývar
dušanka 30. 11. 2017, 22:00
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vývar vydarený
majka 07. 06. 2019, 21:25
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chuťovo dobré
Svetlana 12. 06. 2020, 02:20