Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Domácí zeleninový bujón (vývar)

Domácí zeleninový bujón (vývar)

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 15min 1h 45min
Nutriční hodnoty
228 kalorií 6.0g cukrů 16.0g tuků 2.0g bílkovin

Příprava

Umytou zeleninu nakrájíme a vložíme do vroucí osolené vody. Vaříme cca hodinu. Rozpustíme máslo a osmahneme na něm najemno nakrájenou cibuli. K cibuli přidáme koření a trochu zeleninového vývaru, povaříme a nalijeme zpět do hrnce se zeleninou. Vývar dále vaříme cca 15 minut. Během vaření odstraňujeme vytvořenou bílou pěnu pomocí lžíce nebo menšího sítka. Vývar přecedíme nejlépe přes kousek čistého plátna nebo velmi jemné síto.

Bulb Tip k receptu

Zeleninový vývar můžeme podávat jako samostatný pokrm. Můžeme ho také použít k přípravě dalších polévek.
Zeleninu z vývaru můžeme použít do polévky nebo k přípravě salátu apod.
Vývar vydrží v lednici až 3 dny, v mrazáku i 2 měsíce.


Martina Třetinová

31. 03. 2009, Recept navštíven: 13207x


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrý vývar , chutný

12. 01. 2016, 14:49

Přidat komentář

Facebook komentáře