Domácí zeleninový bujón (vývar)

Obtížnost

Čas přípravy

30min
Čas vaření
1h 15min

Celkový čas

1h 45min

Porce


Nutriční hodnoty

228 kalorií
6.0g cukrů
16.0g tuků
2.0g bílkovin


Příprava

Umytou zeleninu nakrájíme a vložíme do vroucí osolené vody. Vaříme cca hodinu. Rozpustíme máslo a osmahneme na něm najemno nakrájenou cibuli. K cibuli přidáme koření a trochu zeleninového vývaru, povaříme a nalijeme zpět do hrnce se zeleninou. Vývar dále vaříme cca 15 minut. Během vaření odstraňujeme vytvořenou bílou pěnu pomocí lžíce nebo menšího sítka. Vývar přecedíme nejlépe přes kousek čistého plátna nebo velmi jemné síto.

Tip k receptu

Zeleninový vývar můžeme podávat jako samostatný pokrm. Můžeme ho také použít k přípravě dalších polévek.
Zeleninu z vývaru můžeme použít do polévky nebo k přípravě salátu apod.
Vývar vydrží v lednici až 3 dny, v mrazáku i 2 měsíce.

přidejte na:

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
dobrý vývar , chutný

12. 01. 2016, 14:49

Chybí obrázek
je to vyborný domáci vývar

26. 09. 2017, 09:41

Chybí obrázek
dobrý recept na vývar

30. 11. 2017, 21:00

Chybí obrázek
vývar vydarený

07. 06. 2019, 19:25

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.