Dýňové noky se špenátem
Obtížnost
Čas přípravy
35min
Čas vaření
55min
Celkový čas
1h 30min
Porce
Nutriční hodnoty
1794
kalorií
5.0g
cukrů
55.0g
tuků
111.0g
bílkovin
Příprava
Dýni uvaříme a rozmixujeme dohladka. Smícháme ji s moukou, vejcem a muškátovým oříškem. Vypracujeme hladkou hmotu, z které ukrajujeme kousky a na pomoučeném válu z nich vytvoříme válečky. Tyto válečky nakrájíme na 2 cm dlouhé kousky. Tyto kousky rozplácneme vidličkou a vaříme je 2-5 minut v osolené vodě.
Cibuli nakrájíme najemno a smažíme na oleji. Přidáme maso nakrájené na čtverečky. Smažíme tak pět minut.
Poté přidáme rozmrazený špenát, osolíme, opepříme a podusíme 5 minut.
Dýňové nočky podáváme se špenátem posypané strouhaným nebo nadrobeným balkánským sýrem.
Tip k receptu
Pozor při dosolování špenátu - budeme ještě přidávat slaný balkánský sýr.
sonizna08. 10. 2015
Podobné recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.