Dýňové noky se špenátem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Dýni uvaříme a rozmixujeme dohladka. Smícháme ji s moukou, vejcem a muškátovým oříškem. Vypracujeme hladkou hmotu, z které ukrajujeme kousky a na pomoučeném válu z nich vytvoříme válečky. Tyto válečky nakrájíme na 2 cm dlouhé kousky. Tyto kousky rozplácneme vidličkou a vaříme je 2-5 minut v osolené vodě.
Cibuli nakrájíme najemno a smažíme na oleji. Přidáme maso nakrájené na čtverečky. Smažíme tak pět minut.
Poté přidáme rozmrazený špenát, osolíme, opepříme a podusíme 5 minut.
Dýňové nočky podáváme se špenátem posypané strouhaným nebo nadrobeným balkánským sýrem.
Tip k receptu
Pozor při dosolování špenátu - budeme ještě přidávat slaný balkánský sýr.
sonizna08. 10. 2015
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
katka16031 09. 10. 2015, 18:34

palino 11. 10. 2015, 18:37

hanka 14. 10. 2015, 17:12

majka 03. 11. 2015, 12:03

dušanka 01. 06. 2017, 15:25