Dýňové noky se špenátem

Obtížnost

Čas přípravy

35min
Čas vaření
55min

Celkový čas

1h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

1794 kalorií
5.0g cukrů
55.0g tuků
111.0g bílkovin


Příprava

Dýni uvaříme a rozmixujeme dohladka. Smícháme ji s moukou, vejcem a muškátovým oříškem. Vypracujeme hladkou hmotu, z které ukrajujeme kousky a na pomoučeném válu z nich vytvoříme válečky. Tyto válečky nakrájíme na 2 cm dlouhé kousky. Tyto kousky rozplácneme vidličkou a vaříme je 2-5 minut v osolené vodě.
Cibuli nakrájíme najemno a smažíme na oleji. Přidáme maso nakrájené na čtverečky. Smažíme tak pět minut.
Poté přidáme rozmrazený špenát, osolíme, opepříme a podusíme 5 minut.
Dýňové nočky podáváme se špenátem posypané strouhaným nebo nadrobeným balkánským sýrem.

Tip k receptu

Pozor při dosolování špenátu - budeme ještě přidávat slaný balkánský sýr.

přidejte na:
sonizna

08. 10. 2015

Další recepty


Přidat recenzi
katka16031
vyzera byt dobre

09. 10. 2015, 18:34

palino
vyskušam

11. 10. 2015, 18:37

hanka
dietne, chutné

14. 10. 2015, 17:12

majka
skusim

03. 11. 2015, 12:03

dušanka
recept na dyňové noky ma zaujal, vyskúšaný, celkom chutné jedlo

01. 06. 2017, 15:25

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.