Dýňové noky se špenátem

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

35min
Čas vaření
55min

Celkový čas

1h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

1794 kalorií
5.0g cukrů
55.0g tuků
111.0g bílkovin


Příprava

Dýni uvaříme a rozmixujeme dohladka. Smícháme ji s moukou, vejcem a muškátovým oříškem. Vypracujeme hladkou hmotu, z které ukrajujeme kousky a na pomoučeném válu z nich vytvoříme válečky. Tyto válečky nakrájíme na 2 cm dlouhé kousky. Tyto kousky rozplácneme vidličkou a vaříme je 2-5 minut v osolené vodě.
Cibuli nakrájíme najemno a smažíme na oleji. Přidáme maso nakrájené na čtverečky. Smažíme tak pět minut.
Poté přidáme rozmrazený špenát, osolíme, opepříme a podusíme 5 minut.
Dýňové nočky podáváme se špenátem posypané strouhaným nebo nadrobeným balkánským sýrem.

Tip k receptu

Pozor při dosolování špenátu - budeme ještě přidávat slaný balkánský sýr.

přidejte na:
sonizna

08. 10. 2015

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyzera byt dobre
katka16031 09. 10. 2015, 20:34
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyskušam
palino 11. 10. 2015, 20:37
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dietne, chutné
hanka 14. 10. 2015, 19:12
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
skusim
majka 03. 11. 2015, 13:03
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
recept na dyňové noky ma zaujal, vyskúšaný, celkom chutné jedlo
dušanka 01. 06. 2017, 17:25