Fenyklové rizoto s krevetami

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
35min

Celkový čas

50min

Porce


Nutriční hodnoty

512 kalorií
0.0g cukrů
10.0g tuků
55.0g bílkovin


Příprava

Cibuli, česnek a fenykl nakrájíme nadrobno. Vše smažíme 10 minut na oleji. Přidáme rýži a 2 minuty smažíme. Poté postupně po naběračce přiléváme horký vývar. Množství podle potřeby. Z poloviny citrónu nastrouháme kůru a vymačkáme lžíci citronové šťávy.
Těsně před tím, než je rýže uvařená, k ní přidáme krevety, citrónovou kůru a šťávu a osolíme a opepříme. Vaříme 3-4 minuty. Odstavíme z ohně a vmícháme citrónovou šťávu a polníček. Necháme dvě minuty odstát a podáváme.

Tip k receptu

Krevety postačí malé, které zmražené najdeme snad v každém supermarketu.

přidejte na:
sonizna

27. 08. 2015

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
krevety su v tom vyborne
katka16031 07. 10. 2015, 12:33
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobré a chutné
majka 20. 10. 2015, 17:11
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
zaujímavu chuť to má
Svetlana 07. 01. 2016, 13:24
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chuťovo dobre
palino 18. 10. 2016, 21:06
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
rizoto chuťovo dobré
hanka 07. 09. 2019, 21:16