Fenyklové rizoto s krevetami

Obtížnost

Čas přípravy

15min
Čas vaření
35min

Celkový čas

50min

Porce


Nutriční hodnoty

512 kalorií
0.0g cukrů
10.0g tuků
55.0g bílkovin


Příprava

Cibuli, česnek a fenykl nakrájíme nadrobno. Vše smažíme 10 minut na oleji. Přidáme rýži a 2 minuty smažíme. Poté postupně po naběračce přiléváme horký vývar. Množství podle potřeby. Z poloviny citrónu nastrouháme kůru a vymačkáme lžíci citronové šťávy.
Těsně před tím, než je rýže uvařená, k ní přidáme krevety, citrónovou kůru a šťávu a osolíme a opepříme. Vaříme 3-4 minuty. Odstavíme z ohně a vmícháme citrónovou šťávu a polníček. Necháme dvě minuty odstát a podáváme.

Tip k receptu

Krevety postačí malé, které zmražené najdeme snad v každém supermarketu.

přidejte na:
sonizna

27. 08. 2015

Další recepty


Přidat recenzi
katka16031
krevety su v tom vyborne

07. 10. 2015, 10:33

majka
dobré a chutné

20. 10. 2015, 15:11

Svetlana
zaujímavu chuť to má

07. 01. 2016, 12:24

palino
chuťovo dobre

18. 10. 2016, 19:06

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.