Fenyklové rizoto s krevetami
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
35min
Celkový čas
50min
Porce
Nutriční hodnoty
512
kalorií
0.0g
cukrů
10.0g
tuků
55.0g
bílkovin
Příprava
Cibuli, česnek a fenykl nakrájíme nadrobno. Vše smažíme 10 minut na oleji. Přidáme rýži a 2 minuty smažíme. Poté postupně po naběračce přiléváme horký vývar. Množství podle potřeby. Z poloviny citrónu nastrouháme kůru a vymačkáme lžíci citronové šťávy.
Těsně před tím, než je rýže uvařená, k ní přidáme krevety, citrónovou kůru a šťávu a osolíme a opepříme. Vaříme 3-4 minuty. Odstavíme z ohně a vmícháme citrónovou šťávu a polníček. Necháme dvě minuty odstát a podáváme.
Tip k receptu
Krevety postačí malé, které zmražené najdeme snad v každém supermarketu.
sonizna27. 08. 2015
Podobné recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.