Fenyklové rizoto s krevetami
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
35min
Celkový čas
50min
Porce
Nutriční hodnoty
512
kalorií
0.0g
cukrů
10.0g
tuků
55.0g
bílkovin
Příprava
Cibuli, česnek a fenykl nakrájíme nadrobno. Vše smažíme 10 minut na oleji. Přidáme rýži a 2 minuty smažíme. Poté postupně po naběračce přiléváme horký vývar. Množství podle potřeby. Z poloviny citrónu nastrouháme kůru a vymačkáme lžíci citronové šťávy.
Těsně před tím, než je rýže uvařená, k ní přidáme krevety, citrónovou kůru a šťávu a osolíme a opepříme. Vaříme 3-4 minuty. Odstavíme z ohně a vmícháme citrónovou šťávu a polníček. Necháme dvě minuty odstát a podáváme.
Tip k receptu
Krevety postačí malé, které zmražené najdeme snad v každém supermarketu.
sonizna27. 08. 2015
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
katka16031 07. 10. 2015, 10:33

majka 20. 10. 2015, 15:11

Svetlana 07. 01. 2016, 12:24

palino 18. 10. 2016, 19:06

hanka 07. 09. 2019, 19:16
© 2021, Railsformers, s.r.o.