Rizoto s krevetami a mušlemi
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
30min
Celkový čas
40min
Porce
Nutriční hodnoty
2260
kalorií
0.0g
cukrů
33.0g
tuků
81.0g
bílkovin
Příprava
V osolené vroucí vodě uvaříme rýži, dokud není měkká. Mušle vydrhneme pod tekoucí vodou a vyřadíme ty, které jsou poškozené nebo otevřené. Do bujónu přidáme mušle, přikryjeme pokličkou a vaříme 7 minut. Mezitím na oleji osmažíme nakrájenou cibuli do zlatohněda. Přidáme krevety, smažíme 3 minuty a přidáme víno, šafrán, sůl, pepř dle chuti. Rýži scedíme a vmícháme ji do pánve s krevetami. Mušle také scedíme a otevřené mušle pokládáme na rýžovou směs. Ty, které se neotevřely vyhodíme. Na ozdobu posypema nakrájenou petrželí a nastrouhaným sýrem.
Milena21. 05. 2009
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.