Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Francouzské brambory - dušené

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 25min , Čas vaření: 45min
Celkový čas: 1h 10min , porce

752 kalorií, 1.0g cukrů, 24.0g tuků, 36.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Brambory oloupeme a nakrájíme na hranolky, cibuli také oloupeme a nakrájíme na drobno. Na trošce oleje smažíme cibulku - stačí jen do sklovata. Pak přidáme brambory, osolíme, mírně opepříme, přidáme kmín (vhodný je i mletý), je-li třeba, mírně podlijeme a dusíme. Mezitím si nakrájíme na kolečka párky a přídáme je k bramborám, dále dusíme společně. Až jsou brambory měkké, vyklepneme na ně vejce, zamícháme a necháme zatuhnout. Podáváme s nakládanou okurkou, případně různým salátem - okurkový, hlávkový...

Takto upravené francouzské brambory jsou šetrnější na zažívání a jsou i méně kalorické, než klasické zapékané.

Ajaja

14. 12. 2009, Recept navštíven: 2906x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Francouzské palačinky

Francouzské palačinky

Všechny suroviny rozmícháme v misce na hladké řídké těsto a necháme půl hodiny odpočinout. Na rozpáleném o...

Francouzské preclíčky

Francouzské preclíčky

Mouku smícháme se sušeným droždím. Přidáme cukr, vodu a sůl a vše zpracujeme na hladké a vláčné těsto. Nech...

Francouzské brambory - dušené

Francouzské brambory - dušené

Brambory oloupeme a nakrájíme na hranolky, cibuli také oloupeme a nakrájíme na drobno. Na trošce oleje smaž...

Kuře Marengo - známé francouzské Poulet Marengo

Kuře Marengo - známé francouzské Poulet Marengo

Kurča umyjeme a rozporcujeme. Na hlbšej panvici rozpálime olej, vložíme doň pokrájanú cibuľku s rozotretým ...

Francouzské fazole se skopovým (Cassoulet a la Toulouse)

Francouzské fazole se skopovým (Cassoulet a la Toulouse)

Fazuľu umyjeme a deň vopred namočíme, aby zmäkla. Na druhý deň ju 30 minút povaríme. Medzitým pokrájame mäs...

Zobrazit všechny podobné recepty k Francouzské brambory - dušené Link-arrow

Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
dobrá rychlovka, já přidávám i uzené maso
Přidané ingredience: uzené

04. 06. 2014, 07:38

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
robím bez udeneho masa

17. 08. 2016, 12:16

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborné jedlo

12. 09. 2016, 13:57

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrá obmena klasických francúzských zemiakov a ľahšie strávitelnejšia

21. 11. 2016, 20:36

Přidat komentář

Facebook komentáře