Francouzské brambory - dušené
Obtížnost
Čas přípravy
25min
Čas vaření
45min
Celkový čas
1h 10min
Porce
Nutriční hodnoty
752
kalorií
1.0g
cukrů
24.0g
tuků
36.0g
bílkovin
Příprava
Brambory oloupeme a nakrájíme na hranolky, cibuli také oloupeme a nakrájíme na drobno. Na trošce oleje smažíme cibulku - stačí jen do sklovata. Pak přidáme brambory, osolíme, mírně opepříme, přidáme kmín (vhodný je i mletý), je-li třeba, mírně podlijeme a dusíme. Mezitím si nakrájíme na kolečka párky a přídáme je k bramborám, dále dusíme společně. Až jsou brambory měkké, vyklepneme na ně vejce, zamícháme a necháme zatuhnout. Podáváme s nakládanou okurkou, případně různým salátem - okurkový, hlávkový...
Takto upravené francouzské brambory jsou šetrnější na zažívání a jsou i méně kalorické, než klasické zapékané.
Ajaja14. 12. 2009
Ingredience
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.