Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Francouzské brambory - dušené

Obtížnost Čas přípravy
25min
Čas vaření Celkový čas Porce
45min 1h 10min
Nutriční hodnoty
752 kalorií 1.0g cukrů 24.0g tuků 36.0g bílkovin

Příprava

Brambory oloupeme a nakrájíme na hranolky, cibuli také oloupeme a nakrájíme na drobno. Na trošce oleje smažíme cibulku - stačí jen do sklovata. Pak přidáme brambory, osolíme, mírně opepříme, přidáme kmín (vhodný je i mletý), je-li třeba, mírně podlijeme a dusíme. Mezitím si nakrájíme na kolečka párky a přídáme je k bramborám, dále dusíme společně. Až jsou brambory měkké, vyklepneme na ně vejce, zamícháme a necháme zatuhnout. Podáváme s nakládanou okurkou, případně různým salátem - okurkový, hlávkový...

Takto upravené francouzské brambory jsou šetrnější na zažívání a jsou i méně kalorické, než klasické zapékané.


Přidat na Pinterest
Ajaja

14. 12. 2009, Recept navštíven: 3102x


Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
dobrá rychlovka, já přidávám i uzené maso
Přidané ingredience: uzené

04. 06. 2014, 07:38

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
robím bez udeneho masa

17. 08. 2016, 12:16

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborné jedlo

12. 09. 2016, 13:57

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrá obmena klasických francúzských zemiakov a ľahšie strávitelnejšia

21. 11. 2016, 20:36

Přidat komentář

Facebook komentáře