Francouzské brambory - dušené

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

25min
Čas vaření
45min

Celkový čas

1h 10min

Porce


Nutriční hodnoty

752 kalorií
1.0g cukrů
24.0g tuků
36.0g bílkovin


Příprava

Brambory oloupeme a nakrájíme na hranolky, cibuli také oloupeme a nakrájíme na drobno. Na trošce oleje smažíme cibulku - stačí jen do sklovata. Pak přidáme brambory, osolíme, mírně opepříme, přidáme kmín (vhodný je i mletý), je-li třeba, mírně podlijeme a dusíme. Mezitím si nakrájíme na kolečka párky a přídáme je k bramborám, dále dusíme společně. Až jsou brambory měkké, vyklepneme na ně vejce, zamícháme a necháme zatuhnout. Podáváme s nakládanou okurkou, případně různým salátem - okurkový, hlávkový...

Takto upravené francouzské brambory jsou šetrnější na zažívání a jsou i méně kalorické, než klasické zapékané.

přidejte na:
Ajaja

14. 12. 2009

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobrá rychlovka, já přidávám i uzené maso
Přidané ingredience: uzené

planeta 04. 06. 2014, 07:38

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
robím bez udeneho masa

hanka 17. 08. 2016, 12:16

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vyborné jedlo

majka 12. 09. 2016, 13:57

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobrá obmena klasických francúzských zemiakov a ľahšie strávitelnejšia

palino 21. 11. 2016, 20:36

Přidat komentář