Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Frankfurtská vepřová kýta

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
50min 1h 5min
Nutriční hodnoty
1360 kalorií 0.0g cukrů 68.0g tuků 160.0g bílkovin

Příprava

Maso prošpikujeme třemi nožkami párků. Nejlépe se to dělá tak, že párky dáme na chvíli do mrazáku, pak je ztuhlé snadno zasuneme do zářezů v mase.
Připravený špalík masa opečeme ze všech stran na rozehřátém oleji. Maso vyndáme, odložíme stranou a na olej vhodíme cibuli nakrájenou nadrobno.
Cibuli osmahneme dozlatova, přisypeme papriku, promícháme a ihned zalijeme vodou. Vložíme maso a pod pokličkou dusíme doměkka.
Měkké maso vyjmeme, do omáčky přidáme zbylou nohu párku nakrájenou na kolečka a omáčku zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody, dobře provaříme a nakonec dochutíme smetanou.
Maso nakrájíme na plátky a můžeme podávat.

Bulb Tip k receptu

Podáváme s rýží.


Přidat na Pinterest
Angel 666

20. 09. 2011, Recept navštíven: 27268x


Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
skvelý recept

01. 11. 2015, 20:38

planeta
Restaurant_star
oblíbené jídlo, přidala bych i sušený libeček
Přidané ingredience: libeček

27. 12. 2015, 11:23

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept sa osvedčil, patrí medzi obľúbene

11. 01. 2017, 10:59

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recet* sa vydaril, je to vyborné

05. 06. 2017, 21:11

Přidat komentář
hOJSADLO
Jen bych podotknul,že lepší je mouku rozmíchat ve smetaně a tím zahustit omáčku, pak v kastrole orestovat nakrájený párek a na něj omáčku přecedit přes jemné síto(cedník),chvilku povařit a sníst.

hOJSADLO 15. 10. 2011, 22:28

Thumb
Recept je dobry, jen jsem pouzil dve cibule a hlavne hovezi maso.

Skrblik 14. 04. 2016, 20:33

Facebook komentáře