Frankfurtská vepřová kýta

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
50min

Celkový čas

1h 5min

Porce


Nutriční hodnoty

1360 kalorií
0.0g cukrů
68.0g tuků
160.0g bílkovin


Příprava

Maso prošpikujeme třemi nožkami párků. Nejlépe se to dělá tak, že párky dáme na chvíli do mrazáku, pak je ztuhlé snadno zasuneme do zářezů v mase.
Připravený špalík masa opečeme ze všech stran na rozehřátém oleji. Maso vyndáme, odložíme stranou a na olej vhodíme cibuli nakrájenou nadrobno.
Cibuli osmahneme dozlatova, přisypeme papriku, promícháme a ihned zalijeme vodou. Vložíme maso a pod pokličkou dusíme doměkka.
Měkké maso vyjmeme, do omáčky přidáme zbylou nohu párku nakrájenou na kolečka a omáčku zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody, dobře provaříme a nakonec dochutíme smetanou.
Maso nakrájíme na plátky a můžeme podávat.

Tip k receptu

Podáváme s rýží.

přidejte na:
Angel 666

20. 09. 2011

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
skvelý recept

katka16031 01. 11. 2015, 20:38

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
oblíbené jídlo, přidala bych i sušený libeček
Přidané ingredience: libeček

planeta 27. 12. 2015, 11:23

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
recept sa osvedčil, patrí medzi obľúbene

dušanka 11. 01. 2017, 10:59

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
recet* sa vydaril, je to vyborné

hanka 05. 06. 2017, 21:11

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chutné jedlo

majka 22. 11. 2017, 20:32

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
recept dobrý

palino 05. 06. 2019, 20:08

Přidat komentář
hOJSADLO
Jen bych podotknul,že lepší je mouku rozmíchat ve smetaně a tím zahustit omáčku, pak v kastrole orestovat nakrájený párek a na něj omáčku přecedit přes jemné síto(cedník),chvilku povařit a sníst.

hOJSADLO 15. 10. 2011, 22:28

Chybějící obrázek
Recept je dobry, jen jsem pouzil dve cibule a hlavne hovezi maso.

Skrblik 14. 04. 2016, 20:33