Frankfurtská vepřová kýta
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
50min
Celkový čas
1h 5min
Porce
Nutriční hodnoty
1360
kalorií
0.0g
cukrů
68.0g
tuků
160.0g
bílkovin
Příprava
Maso prošpikujeme třemi nožkami párků. Nejlépe se to dělá tak, že párky dáme na chvíli do mrazáku, pak je ztuhlé snadno zasuneme do zářezů v mase.
Připravený špalík masa opečeme ze všech stran na rozehřátém oleji. Maso vyndáme, odložíme stranou a na olej vhodíme cibuli nakrájenou nadrobno.
Cibuli osmahneme dozlatova, přisypeme papriku, promícháme a ihned zalijeme vodou. Vložíme maso a pod pokličkou dusíme doměkka.
Měkké maso vyjmeme, do omáčky přidáme zbylou nohu párku nakrájenou na kolečka a omáčku zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody, dobře provaříme a nakonec dochutíme smetanou.
Maso nakrájíme na plátky a můžeme podávat.
Tip k receptu
Podáváme s rýží.
Angel 66620. 09. 2011
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: libeček
planeta 27. 12. 2015, 12:23
© 2024, Railsformers s.r.o.