Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Gazpacho

Gazpacho
Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 7h 45min , Čas vaření: 0min
Celkový čas: 7h 45min , porce

356 kalorií, 13.0g cukrů, 21.0g tuků, 7.0g bílkovin

Příprava

Papriku omyjeme, zbavíme jádřince se semínky a nakrájíme na menší kousky. Okurku pokrájíme také a dáme do mísy spolu s paprikou. Rajčata omyjeme a spaříme horkou vodou, abychom je mohli snadno oloupat, a spolu s nahrubo nakrájenou cibulí, utřeným česnekem, olejem, vinným octem, citrónovou šťávou a rajčatovým protlakem mixujeme v mixéru, až je směs dokonale hladká. Dáme do mísy s paprikou a okurkou, osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme.

Polévku dáme vychladit do lednice nejlépe na 6-7 hodin, aby se chutě řádně spojily.

Bulb Tip k receptu

Podáváme vychlazené s osmaženými kostičkami chleba a ozdobíme paprikou, petrželí a jinou zeleninou. K polévce můžeme servírovat i různé zeleninové saláty jako přílohu nebo přikusovat opečenou topinku.

Martina Třetinová

06. 04. 2009, Recept navštíven: 2456x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Gazpacho

Gazpacho

Papriku omyjeme, zbavíme jádřince se semínky a nakrájíme na menší kousky. Okurku pokrájíme také a dáme do m...

Gazpacho - studená polévka

Gazpacho - studená polévka

2 rajčata, okurku a papriku nakrájíme na kousky. Přidáme rozetřený česnek, vývar a sladkou paprikou. Vše ro...

Gazpacho z Andalusie

Gazpacho z Andalusie

Rajčata na špičce nakrojíme do kříže a spaříme pár vteřin ve vařící vodě, ihned zchladíme ve studené. Rajča...

Španělské gazpacho

Španělské gazpacho

Rajčata oloupeme, nakrájíme na kousky a dáme do mixéru. Přidáme oloupanou okurku nakrájenou na kousky a s...

Zobrazit všechny podobné recepty k Gazpacho Link-arrow

Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vynikajúce

21. 10. 2015, 18:51

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
obľúbené

05. 09. 2016, 12:05

Přidat komentář
Thumb
Nejhezší den mého života. Pozvali mě ke kapitánovu stolu. A to jsem byl v podniku pouhých čtrnáct let. Šest důstojníků a já! Říkali mi Arnolde. Jako první chod byla polévka gazpacho. Nevěděl jsem, že polévka gazpacho se podává studená. Dal jsem si zavolat kuchaře a řekl jsem mu, aby ji odnesl a přinesl teplou. Udělal to! Výraz v jejich očích mě pronásleduje dodnes. A já myslel že se smějou kuchaři, ale celou dobu se smáli mě, zatímco jsem jedl svou vařící polévku gazpacho. A pak už jsem nikdy nejedl u kapitánova stolu. To byl konec mé kariery! Kdyby nám o tom řekli při základním výcvikum, místo abychom šplhali nahoru a dolů po laně a kopali zákopy. Kdyby nám alespoň jednou řekli: "Polévka gazpacho se podává studená." Mohl jsem být dneska admirál!

Rimmer 09. 07. 2009, 15:34

Facebook komentáře