
Gazpacho
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Papriku omyjeme, zbavíme jádřince se semínky a nakrájíme na menší kousky. Okurku pokrájíme také a dáme do mísy spolu s paprikou. Rajčata omyjeme a spaříme horkou vodou, abychom je mohli snadno oloupat, a spolu s nahrubo nakrájenou cibulí, utřeným česnekem, olejem, vinným octem, citrónovou šťávou a rajčatovým protlakem mixujeme v mixéru, až je směs dokonale hladká. Dáme do mísy s paprikou a okurkou, osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme.
Polévku dáme vychladit do lednice nejlépe na 6-7 hodin, aby se chutě řádně spojily.
Tip k receptu
Podáváme vychlazené s osmaženými kostičkami chleba a ozdobíme paprikou, petrželí a jinou zeleninou. K polévce můžeme servírovat i různé zeleninové saláty jako přílohu nebo přikusovat opečenou topinku.
Martina Třetinová06. 04. 2009
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
katka16031 21. 10. 2015, 18:51

majka 05. 09. 2016, 12:05

Svetlana 25. 02. 2017, 12:53

dušanka 30. 04. 2019, 19:55

palino 09. 01. 2020, 20:13
Rimmer 09. 07. 2009, 15:34