Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Gazpacho

Gazpacho

Obtížnost Čas přípravy
7h 45min
Čas vaření Celkový čas Porce
0min 7h 45min
Nutriční hodnoty
356 kalorií 13.0g cukrů 21.0g tuků 7.0g bílkovin

Příprava

Papriku omyjeme, zbavíme jádřince se semínky a nakrájíme na menší kousky. Okurku pokrájíme také a dáme do mísy spolu s paprikou. Rajčata omyjeme a spaříme horkou vodou, abychom je mohli snadno oloupat, a spolu s nahrubo nakrájenou cibulí, utřeným česnekem, olejem, vinným octem, citrónovou šťávou a rajčatovým protlakem mixujeme v mixéru, až je směs dokonale hladká. Dáme do mísy s paprikou a okurkou, osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme.

Polévku dáme vychladit do lednice nejlépe na 6-7 hodin, aby se chutě řádně spojily.

Bulb Tip k receptu

Podáváme vychlazené s osmaženými kostičkami chleba a ozdobíme paprikou, petrželí a jinou zeleninou. K polévce můžeme servírovat i různé zeleninové saláty jako přílohu nebo přikusovat opečenou topinku.


Martina Třetinová

06. 04. 2009, Recept navštíven: 2731x


Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vynikajúce

21. 10. 2015, 18:51

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
obľúbené

05. 09. 2016, 12:05

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
príprava je časovo náročná

25. 02. 2017, 12:53

Přidat komentář
Thumb
Nejhezší den mého života. Pozvali mě ke kapitánovu stolu. A to jsem byl v podniku pouhých čtrnáct let. Šest důstojníků a já! Říkali mi Arnolde. Jako první chod byla polévka gazpacho. Nevěděl jsem, že polévka gazpacho se podává studená. Dal jsem si zavolat kuchaře a řekl jsem mu, aby ji odnesl a přinesl teplou. Udělal to! Výraz v jejich očích mě pronásleduje dodnes. A já myslel že se smějou kuchaři, ale celou dobu se smáli mě, zatímco jsem jedl svou vařící polévku gazpacho. A pak už jsem nikdy nejedl u kapitánova stolu. To byl konec mé kariery! Kdyby nám o tom řekli při základním výcvikum, místo abychom šplhali nahoru a dolů po laně a kopali zákopy. Kdyby nám alespoň jednou řekli: "Polévka gazpacho se podává studená." Mohl jsem být dneska admirál!

Rimmer 09. 07. 2009, 15:34

Facebook komentáře