Gazpacho
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Papriku omyjeme, zbavíme jádřince se semínky a nakrájíme na menší kousky. Okurku pokrájíme také a dáme do mísy spolu s paprikou. Rajčata omyjeme a spaříme horkou vodou, abychom je mohli snadno oloupat, a spolu s nahrubo nakrájenou cibulí, utřeným česnekem, olejem, vinným octem, citrónovou šťávou a rajčatovým protlakem mixujeme v mixéru, až je směs dokonale hladká. Dáme do mísy s paprikou a okurkou, osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme.
Polévku dáme vychladit do lednice nejlépe na 6-7 hodin, aby se chutě řádně spojily.
Tip k receptu
Podáváme vychlazené s osmaženými kostičkami chleba a ozdobíme paprikou, petrželí a jinou zeleninou. K polévce můžeme servírovat i různé zeleninové saláty jako přílohu nebo přikusovat opečenou topinku.
Martina Třetinová06. 04. 2009