Chybějící obrázek

Gazpacho

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

7h 45min
Čas vaření
0min

Celkový čas

7h 45min

Porce


Nutriční hodnoty

356 kalorií
13.0g cukrů
21.0g tuků
7.0g bílkovin


Příprava

Papriku omyjeme, zbavíme jádřince se semínky a nakrájíme na menší kousky. Okurku pokrájíme také a dáme do mísy spolu s paprikou. Rajčata omyjeme a spaříme horkou vodou, abychom je mohli snadno oloupat, a spolu s nahrubo nakrájenou cibulí, utřeným česnekem, olejem, vinným octem, citrónovou šťávou a rajčatovým protlakem mixujeme v mixéru, až je směs dokonale hladká. Dáme do mísy s paprikou a okurkou, osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme.

Polévku dáme vychladit do lednice nejlépe na 6-7 hodin, aby se chutě řádně spojily.

Tip k receptu

Podáváme vychlazené s osmaženými kostičkami chleba a ozdobíme paprikou, petrželí a jinou zeleninou. K polévce můžeme servírovat i různé zeleninové saláty jako přílohu nebo přikusovat opečenou topinku.

přidejte na:
Martina Třetinová

06. 04. 2009

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vynikajúce

katka16031 21. 10. 2015, 18:51

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
obľúbené

majka 05. 09. 2016, 12:05

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
príprava je časovo náročná

Svetlana 25. 02. 2017, 12:53

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobré jedenie

dušanka 30. 04. 2019, 19:55

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Nejhezší den mého života. Pozvali mě ke kapitánovu stolu. A to jsem byl v podniku pouhých čtrnáct let. Šest důstojníků a já! Říkali mi Arnolde. Jako první chod byla polévka gazpacho. Nevěděl jsem, že polévka gazpacho se podává studená. Dal jsem si zavolat kuchaře a řekl jsem mu, aby ji odnesl a přinesl teplou. Udělal to! Výraz v jejich očích mě pronásleduje dodnes. A já myslel že se smějou kuchaři, ale celou dobu se smáli mě, zatímco jsem jedl svou vařící polévku gazpacho. A pak už jsem nikdy nejedl u kapitánova stolu. To byl konec mé kariery! Kdyby nám o tom řekli při základním výcvikum, místo abychom šplhali nahoru a dolů po laně a kopali zákopy. Kdyby nám alespoň jednou řekli: "Polévka gazpacho se podává studená." Mohl jsem být dneska admirál!

Rimmer 09. 07. 2009, 15:34