Golubce
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
40min
Celkový čas
1h 10min
Porce
Nutriční hodnoty
1388
kalorií
1.0g
cukrů
24.0g
tuků
37.0g
bílkovin
Příprava
Kapustu omyjeme a rozdělíme na jednotlivé listy, silnější střední části odstraníme, dáme do mísy a spaříme vařící vodou. Maso, prolisovaný česnek, cibuli nakrájenou na drobno, anglickou slaninou na kostičky, osolíme, opepříme, přidáme vejce, strouhanku (dle potřeby) na zahuštění a dobře promícháme. Hmota by měla být tak akorát, aby z ní šly tvarovat válečky, které zabalíme do spařených listů kapusty. Zapékací mísu vymažeme olejem a přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a ukládáme připravené golubce posypeme kmínem, podlijeme a přikryjeme alobalem. Dáme péct do vyhřáté trouby cca 45 - 50 minut.
Po upečení golubce vyjmeme a výpek jemně zaprášíme moukou a podlijeme vodou. Povaříme a dochutíme podle potřeby.
28. 08. 2009
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: špetka chilli
maruskaji 15. 03. 2013, 20:02
© 2024, Railsformers s.r.o.