
Golubce
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Kapustu omyjeme a rozdělíme na jednotlivé listy, silnější střední části odstraníme, dáme do mísy a spaříme vařící vodou. Maso, prolisovaný česnek, cibuli nakrájenou na drobno, anglickou slaninou na kostičky, osolíme, opepříme, přidáme vejce, strouhanku (dle potřeby) na zahuštění a dobře promícháme. Hmota by měla být tak akorát, aby z ní šly tvarovat válečky, které zabalíme do spařených listů kapusty. Zapékací mísu vymažeme olejem a přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a ukládáme připravené golubce posypeme kmínem, podlijeme a přikryjeme alobalem. Dáme péct do vyhřáté trouby cca 45 - 50 minut.
Po upečení golubce vyjmeme a výpek jemně zaprášíme moukou a podlijeme vodou. Povaříme a dochutíme podle potřeby.
28. 08. 2009
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: špetka chilli
maruskaji 15. 03. 2013, 19:02

hersina.mira 31. 07. 2022, 00:08

katka16031 23. 01. 2017, 11:01

majka 25. 01. 2019, 20:50

palino 04. 08. 2019, 13:41