Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Golubce

Golubce

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
40min 1h 10min
Nutriční hodnoty
1388 kalorií 1.0g cukrů 24.0g tuků 37.0g bílkovin

Příprava

Kapustu omyjeme a rozdělíme na jednotlivé listy, silnější střední části odstraníme, dáme do mísy a spaříme vařící vodou. Maso, prolisovaný česnek, cibuli nakrájenou na drobno, anglickou slaninou na kostičky, osolíme, opepříme, přidáme vejce, strouhanku (dle potřeby) na zahuštění a dobře promícháme. Hmota by měla být tak akorát, aby z ní šly tvarovat válečky, které zabalíme do spařených listů kapusty. Zapékací mísu vymažeme olejem a přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a ukládáme připravené golubce posypeme kmínem, podlijeme a přikryjeme alobalem. Dáme péct do vyhřáté trouby cca 45 - 50 minut.
Po upečení golubce vyjmeme a výpek jemně zaprášíme moukou a podlijeme vodou. Povaříme a dochutíme podle potřeby.


Barbora Dvouletá

28. 08. 2009, Recept navštíven: 3901x


Přidat recenzi
maruskaji
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Občas dělávám. Je to mé oblíbené jídlo jen přidávám špetku chilli.
Přidané ingredience: špetka chilli

15. 03. 2013, 19:02

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborný recept, chutí fantasticky

23. 01. 2017, 11:01

Přidat komentář

Facebook komentáře