
Grilované vepřové kuličky se studenou omáčkou
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Mleté bravčové mäso ochutíme soľou, mletým čiernym korením, mletou sladkou červenou paprikou, sojovou omáčkou, dijonskou horčicou a prelisovaným cesnakom. Spolu premiešame a necháme odležať na chladnom mieste aspoň 1 hodinu.
Potom z mäsa formujeme malé guľky, ktoré striedavo napichujeme s nakrájanými farebnými paprikami na grilovacie ihly. Naplnené ihly grilujeme z každej strany cca po 7 minút. Hotové podávame s pripravenou studenou omáčkou.
STUDENÁ OMÁČKA: Kyslú smotanu ochutíme soľou a mletým bielym korením. Pridáme prelisovaný cesnak, strúhaný parmezán, nasekanú čerstvú pažítku a spolu premiešame.
Tip k receptu
Ako prílohu môžeme podávať pečené zemiaky v koži zabalené v alobale.
Jozef24. 07. 2011
Ingredience
- 400 g vepřového mletého masa
- 100 g barevných paprik
- Na studenou omáčku: 100 ml zakysané smetany
- 1 lžíce Dijonské hořčice
- sůl, pepř a sladká paprika podle chuti
- 1 lžíce strouhaného parmazánu
- sůl a pepř podle chuti
- 1 lžička posekané čerstvé pažitky
- kapka sojové omáčky
- 4 stroužky prolisovaného česneku
- 1 stroužek prolisovaného česneku
Kategorie
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
Svetlana 16. 05. 2016, 09:12

katka16031 21. 05. 2016, 19:37
hanka 12. 08. 2016, 19:31