Gruzínská játra
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
35min
Celkový čas
50min
Porce
Nutriční hodnoty
1120
kalorií
0.0g
cukrů
66.0g
tuků
108.0g
bílkovin
Příprava
Vepřová játra očistíme, odblaníme a nakrájíme na proužky. Na rozpáleném oleji prudce opečeme. Přidáme slaninu nakrájenou na kostičky, na drobno pokrájenou cibuli, řapíkatý celer a chviličku osmahneme. Okořeníme pepřem, kořením Argentina, vmícháme pokrájenou jarní cibulku a stáhneme z plotny. Zapékací misku vymažeme tukem a vložíme játrovou směs. Ve čtvrtlitru smetany rozmícháme vejce a sůl, zalijeme játra a zapečeme v troubě na 180 stupňů 20 - 30 minut.
Tip k receptu
Podáváme s různě upravenými brambory a zeleninou.
Jana Smidži16. 11. 2015
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.