Horácké kuře
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Kuře rozdělíme na porce.
Na rozehřátý olej dáme slaninu rozkrájenou na kostičky a nasekanou cibuli. Po chvilce přihodíme nakrájenou kořenovou zeleninu a nadrobno nasekaný česnek. Vše spolu necháme orestovat dozlatova.
Pak přidáme sůl, pepř, několik kuliček nového koření, asi dva bobkové listy a jednu lžičku nastrouhané citronové kůry.
Vložíme porce kuřete, zalijeme horkou vodou a pod pokličkou dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme stranou, do šťávy přilijeme bílé víno a omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v troše studené vody. Omáčku provaříme, před koncem varu dochutíme ještě jednou lžičkou citronové kůry. Do hrnce vrátíme maso, krátce povaříme a vypneme.
Podáváme s rýží.
Tip k receptu
Kdo nemá rád kousky slaniny a zeleniny v omáčce, může omáčku po zahuštění propasírovat nebo úplně přecedit, aby zůstala hladká bez kousků.
Angel 66603. 05. 2012