Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Horácké kuře

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
40min 55min
Nutriční hodnoty
320 kalorií 0.0g cukrů 25.0g tuků 9.0g bílkovin

Příprava

Kuře rozdělíme na porce.
Na rozehřátý olej dáme slaninu rozkrájenou na kostičky a nasekanou cibuli. Po chvilce přihodíme nakrájenou kořenovou zeleninu a nadrobno nasekaný česnek. Vše spolu necháme orestovat dozlatova.
Pak přidáme sůl, pepř, několik kuliček nového koření, asi dva bobkové listy a jednu lžičku nastrouhané citronové kůry.
Vložíme porce kuřete, zalijeme horkou vodou a pod pokličkou dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme stranou, do šťávy přilijeme bílé víno a omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v troše studené vody. Omáčku provaříme, před koncem varu dochutíme ještě jednou lžičkou citronové kůry. Do hrnce vrátíme maso, krátce povaříme a vypneme.
Podáváme s rýží.

Bulb Tip k receptu

Kdo nemá rád kousky slaniny a zeleniny v omáčce, může omáčku po zahuštění propasírovat nebo úplně přecedit, aby zůstala hladká bez kousků.


Přidat na Pinterest
Angel 666

03. 05. 2012, Recept navštíven: 2388x


Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept chutí vynikajuco

03. 03. 2017, 11:22

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
je to recept, ktorý sa oplatí urobiť, velmi dobré

13. 03. 2017, 20:16

Přidat komentář

Facebook komentáře