Horácké kuře

Obtížnost

Čas přípravy

15min
Čas vaření
40min

Celkový čas

55min

Porce


Nutriční hodnoty

320 kalorií
0.0g cukrů
25.0g tuků
9.0g bílkovin


Příprava

Kuře rozdělíme na porce.
Na rozehřátý olej dáme slaninu rozkrájenou na kostičky a nasekanou cibuli. Po chvilce přihodíme nakrájenou kořenovou zeleninu a nadrobno nasekaný česnek. Vše spolu necháme orestovat dozlatova.
Pak přidáme sůl, pepř, několik kuliček nového koření, asi dva bobkové listy a jednu lžičku nastrouhané citronové kůry.
Vložíme porce kuřete, zalijeme horkou vodou a pod pokličkou dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme stranou, do šťávy přilijeme bílé víno a omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v troše studené vody. Omáčku provaříme, před koncem varu dochutíme ještě jednou lžičkou citronové kůry. Do hrnce vrátíme maso, krátce povaříme a vypneme.
Podáváme s rýží.

Tip k receptu

Kdo nemá rád kousky slaniny a zeleniny v omáčce, může omáčku po zahuštění propasírovat nebo úplně přecedit, aby zůstala hladká bez kousků.

přidejte na:
Chybí obrázek

03. 05. 2012

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
recept chutí vynikajuco

03. 03. 2017, 11:22

Chybí obrázek
je to recept, ktorý sa oplatí urobiť, velmi dobré

13. 03. 2017, 20:16

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.