Houbový bramborák

Obtížnost

Čas přípravy

40min
Čas vaření
30min

Celkový čas

1h 10min

Porce


Nutriční hodnoty

724 kalorií
1.0g cukrů
7.0g tuků
36.0g bílkovin


Příprava

Očištěné houby nakrájíme a podusíme na másle. Syrové brambory omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle do mísy, přidáme prolisovaný česnek, vejce a mouku. Ochutíme solí, pepřem a sušenou majoránkou.
Nakonec přidáme vychladlé podušené houby a pečlivě promícháme.
Pečeme na pánvi na oleji nebo sádle po obou stranách do křupava.

Tip k receptu

K bramboráku můžeme podávat kysané zelí.

přidejte na:
Chybí obrázek

19. 02. 2014

Další recepty


Přidat recenzi
Roxana
Klasický bramborák taky "pestřím" podle období, houby když jsou čerstvé - vynikající! Z mrazáku předvařené též, (sušené nedávám nikdy), ale zjara a vůbec když rostou kopřivy, vždy je tam nasekám a kombinace hub a kopřiv je senzační, někdy přihodím na kostičky nakrájenou uzeninu či ještě lépe - anglickou slaninu, tu mám vůbec v oblibě.
Přidané ingredience: Kopřivy

19. 02. 2014, 11:57

Chybí obrázek
Zajímavé využití hub

13. 11. 2014, 08:48

Chybí obrázek
dobre s hubami

10. 12. 2015, 11:09

Chybí obrázek
vynikajuci a chutný bramborák

01. 05. 2016, 17:34

Chybí obrázek
vyborná obmena klasického bramboráku, v čase hub super recept

26. 10. 2016, 09:32

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.