Houby v kyselém nálevu

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

1h 0min
Čas vaření
25min

Celkový čas

1h 25min

Porce


Nutriční hodnoty

1824 kalorií
0.0g cukrů
0.0g tuků
225.0g bílkovin


Příprava

Houby očistíme, nakrájíme na menší kousky a povaříme cca 5 minut. Pak je scedíme a propláchneme studenou vodou (to děláme proto, aby si hříbky zachovaly svou krásnou barvu a nezčernaly nám). Připravíme si dobře umyté a vypláchnuté sklenice, do kterých dáme hořčičné semeno, nové koření, pepř, kolečko cibule a malý řez křenu. Nakonec je plníme houbami. Nálev, kterým je pak zalijeme, si připravíme z 1 l vody, ½ l octa (8%) a soli. Podle množství hub si jej naděláme více. Dobře uzavřeme a sterilizujeme v předehřáté troubě při 100°C cca 20 minut.

přidejte na:
Vera

27. 08. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
maruskaji
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
Dělávám půl na půl. Pro ty co mají rádi pálivější přidávám do sklenice kousek chilli papričky a druhou polovinu várky nechávám klasicky bez chilli papriček.
Přidané ingredience: chilli paprička

maruskaji 05. 03. 2013, 04:52

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyborný recept na zavarane huby
Přidané ingredience: huby

majka 24. 07. 2018, 16:15

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
výborný recept na huby

katka16031 22. 10. 2019, 19:17

Přidat komentář
veka
Děkuji za tento recept. Naložené houby mám ráda. Vždycky jsme je dostali od babičky, či tchýně. Konečně si je budu moct udělat sama, tak doufám, že se podaří

veka 16. 11. 2009, 21:38