Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Houby v kyselém nálevu

Obtížnost: Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 1h 0min , Čas vaření: 25min
Celkový čas: 1h 25min , porce

1824 kalorií, 0.0g cukrů, 0.0g tuků, 225.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Houby očistíme, nakrájíme na menší kousky a povaříme cca 5 minut. Pak je scedíme a propláchneme studenou vodou (to děláme proto, aby si hříbky zachovaly svou krásnou barvu a nezčernaly nám). Připravíme si dobře umyté a vypláchnuté sklenice, do kterých dáme hořčičné semeno, nové koření, pepř, kolečko cibule a malý řez křenu. Nakonec je plníme houbami. Nálev, kterým je pak zalijeme, si připravíme z 1 l vody, ½ l octa (8%) a soli. Podle množství hub si jej naděláme více. Dobře uzavřeme a sterilizujeme v předehřáté troubě při 100°C cca 20 minut.

Vera

27. 08. 2009, Recept navštíven: 5817x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Houby v kyselém nálevu

Houby v kyselém nálevu

Houby očistíme, nakrájíme na menší kousky a povaříme cca 5 minut. Pak je scedíme a propláchneme studenou vo...

Zobrazit všechny podobné recepty k Houby v kyselém nálevu Link-arrow

Přidat recenzi
maruskaji
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Dělávám půl na půl. Pro ty co mají rádi pálivější přidávám do sklenice kousek chilli papričky a druhou polovinu várky nechávám klasicky bez chilli papriček.
Přidané ingredience: chilli paprička

05. 03. 2013, 04:52

Přidat komentář
veka
Děkuji za tento recept. Naložené houby mám ráda. Vždycky jsme je dostali od babičky, či tchýně. Konečně si je budu moct udělat sama, tak doufám, že se podaří

veka 16. 11. 2009, 21:38

Facebook komentáře