Houby v kyselém nálevu
Obtížnost
Čas přípravy
1h 0min
Čas vaření
25min
Celkový čas
1h 25min
Porce
Nutriční hodnoty
1824
kalorií
0.0g
cukrů
0.0g
tuků
225.0g
bílkovin
Příprava
Houby očistíme, nakrájíme na menší kousky a povaříme cca 5 minut. Pak je scedíme a propláchneme studenou vodou (to děláme proto, aby si hříbky zachovaly svou krásnou barvu a nezčernaly nám). Připravíme si dobře umyté a vypláchnuté sklenice, do kterých dáme hořčičné semeno, nové koření, pepř, kolečko cibule a malý řez křenu. Nakonec je plníme houbami. Nálev, kterým je pak zalijeme, si připravíme z 1 l vody, ½ l octa (8%) a soli. Podle množství hub si jej naděláme více. Dobře uzavřeme a sterilizujeme v předehřáté troubě při 100°C cca 20 minut.
Vera27. 08. 2009
Ingredience
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: chilli paprička
maruskaji 05. 03. 2013, 05:52
© 2024, Railsformers s.r.o.