Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Houby v kyselém nálevu

Obtížnost Čas přípravy
1h 0min
Čas vaření Celkový čas Porce
25min 1h 25min
Nutriční hodnoty
1824 kalorií 0.0g cukrů 0.0g tuků 225.0g bílkovin

Příprava

Houby očistíme, nakrájíme na menší kousky a povaříme cca 5 minut. Pak je scedíme a propláchneme studenou vodou (to děláme proto, aby si hříbky zachovaly svou krásnou barvu a nezčernaly nám). Připravíme si dobře umyté a vypláchnuté sklenice, do kterých dáme hořčičné semeno, nové koření, pepř, kolečko cibule a malý řez křenu. Nakonec je plníme houbami. Nálev, kterým je pak zalijeme, si připravíme z 1 l vody, ½ l octa (8%) a soli. Podle množství hub si jej naděláme více. Dobře uzavřeme a sterilizujeme v předehřáté troubě při 100°C cca 20 minut.


Přidat na Pinterest
Vera

27. 08. 2009, Recept navštíven: 5990x


Přidat recenzi
maruskaji
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Dělávám půl na půl. Pro ty co mají rádi pálivější přidávám do sklenice kousek chilli papričky a druhou polovinu várky nechávám klasicky bez chilli papriček.
Přidané ingredience: chilli paprička

05. 03. 2013, 04:52

Přidat komentář
veka
Děkuji za tento recept. Naložené houby mám ráda. Vždycky jsme je dostali od babičky, či tchýně. Konečně si je budu moct udělat sama, tak doufám, že se podaří

veka 16. 11. 2009, 21:38

Facebook komentáře