Hovězí plátky po znojemsku
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
50min
Celkový čas
1h 5min
Porce
Nutriční hodnoty
464
kalorií
0.0g
cukrů
46.0g
tuků
1.0g
bílkovin
Příprava
Plátky masa omyjeme a osušíme papírovou útěrkou. Osolíme je a opepříme a zaprášíme moukou. Necháme chvíli stranou.
Cibuli si nasekáme nadrobno. V pánvi rozehřejeme olej a maso na něm zprudka opečeme, aby se zatáhlo. Poté maso vyjmeme a vhodíme cibuli, kterou restujeme dohněda. Osmaženou cibulku zalijeme vývarem a přidáme k ní maso. Dusíme do změknutí masových plátků.
Mezitím si okurky nakrájíme taky na drobno. Maso vyjmeme a omáčku necháme svařit na potřebné množství. Do šťávy vhodíme okurky a máslo a necháme rozpustit. Poté vypneme a maso vrátíme do omáčky, aby se prohřálo. Můžeme podávat.
Tip k receptu
Podáváme s dušenou rýží, kterou můžeme vylepšit hráškem, kukuřicí, kari, apod.
Sonia00528. 11. 2011
Podobné recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.