Hráškový salát s estragonem

Obtížnost

Čas přípravy

25min
Čas vaření
0min

Celkový čas

25min

Porce


Nutriční hodnoty

1240 kalorií
0.0g cukrů
16.0g tuků
29.0g bílkovin


Příprava

Rýži uvaříme v osolené vodě, pak ji propláchneme pod proudem studené vody, necháme okapat a vychladit. Studená křidélka zbavíme kůže, odkostíme a maso nakrájíme na kostičky. Papriky dáme na chvilku pod gril, oloupeme je a také nakrájíme na kostičky. Hrášek uvaříme v osolené vodě s kouskem cukru do poloměkka. Než všechny tyto přísady vychladnou, připravíme si zálivku ze tří čtvrtin oleje, čtvrtiny octa, jedné nebo dvou lžiček hořčice a nasekaného estragonu. Pak je promícháme se zálivkou a podáváme vychlazené.

Tip k receptu

Salát můžeme ještě na povrchu zdobit sardelovými řezy nebo čtvrtkami natvrdo uvařených vajec. Nejlépe chutná s čerstvým pečivem.

přidejte na:
Chybí obrázek

04. 01. 2012

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
chutný šalat

17. 04. 2016, 18:47

Chybí obrázek
lahodný hráškový šalát

10. 10. 2017, 20:08

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.