Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Kravské mléko

Rybí filé s pikantní šípkovou omáčkou

Rybí filé s pikantní šípkovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3/4 kg rybího filé, plátky, 2 středně velké cibule, 1 lžíce rajčatového protlaku , 1/4 l mléka, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce ostrého kečupu, 1 citrón, 1 lžička soli, 4 lžíce šípkového džemu či omáčky dle potřeby, 20 dkg másla na osmažení

Filé pokapeme citronem, osolíme a opečeme po obou stranách na másle či oleji asi 10 minut. V jiném kastrole zpěníme na másle pokrájenou cibuli, přidáme mouku a uděláme světlou cibulovou jíšku. Zalijeme ji po částech mlékem, vymícháme dohladka, při...

Kokosoví trpaslíčci pro dětičky

Kokosoví trpaslíčci pro dětičky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hladké mouky, 180 g cukru moučky, 200 g Hery či másla, 2 žloutky, 150 g dětských piškotů, 5 lžic mléka, 2 lžíce kakaa, 3 lžíce kokosové moučky, 150 g čokoládové polevy, 130 g marcipánové hmoty, 1 sáček vanilkového cukru

Hladkou mouku, moučkový cukr (100g), změklé máslo (100 g), vanilkový cukr a žloutky zpracujeme na vále v hladké těsto, které dáme na půl hodiny uležet do chladna. Těsto pak vtlačujeme do kovových formiček na košíčky. Pečeme v předehřáté troubě asi...

Mléčný koktejl z jahod

Mléčný koktejl z jahod

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g jahod, 1-2 lžičky včelího medu, 200 ml kravského mléka, 2-5 kapek citronové šťávy

Jahody, med, citrónovou šťávu a mléko rozmixujeme v mixéru. Podáváme ve vysokých skleničkách s brčkem.

Domácí majonéza s vařeným vejcem

Domácí majonéza s vařeným vejcem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 slepičí vejce, 100 ml řepkového oleje, 100 ml kravského mléka

Vejce uvaříme natvrdo. Do mixovací nádoby nalijeme mléko, přidáme nakrájené vařené vejce a mixujeme dohladka. Když je směs rozmixovaná, mixujeme dále a pozvolna přiléváme olej, dokud není směs hustá.

Brokolicová polévka s mrkví

Brokolicová polévka s mrkví

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg brokolice, 2 mrkve, 2 brambory, 100 ml kravského mléka, 1 lžíce másla, 1 lžička soli, 1 lžička majoránky

V hrnci rozpustíme máslo, a vložíme na malé kostičky nakrájenou mrkev a brambory. Chvíli opékáme, pak zalijeme vodou. 5 minut vaříme, poté přidáme na růžičky rozebranou brokolici a zalijeme vodou tak, aby byla brokolice sotva ponořená (pokud dáme ...

Kvalitní domácí jogurt

Kvalitní domácí jogurt

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150-200 g bílého jogurtu, 1000 ml kravského mléka

Mléko ( musí být čerstvé, tzn. z chlaďáku, ne krabicové, polotučné nebo plnotučné) zahřejeme na plotně v kastrůlku na 40 stupňů(správná teplota je velmi důležitá, při vyšší teplotě se jogurtové bakterie usmrtí, při nižší se dostatečně nepomnoží). ...

Kynutá šněrovačka se švestkami a tvarohem

Kynutá šněrovačka se švestkami a tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g polohrubé mouky, 40 g cukru krupice, 2 lžíce cukru krupice, 25 g droždí (kvasnice), 100 ml kravského mléka, 1 slepičí vejce, 1 vejce, 1 sáček vanilkového cukru, 50 g másla, špetka soli, 250 g jemného tvarohu, 3 lžíce pudinkového prášku, troška citronové kůry, 1 lžíce rumu, 1 lžička rumu, vejce na potření, 1 hrst mandlí na posypání, 400 g švestek

Z vlažného mléka a droždí připravíme kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme cukr, sůl, rozpuštěný vlažný tuk, vejce, rum a kvásek. Zpracujeme těsto a necháme kynout. Náplň: Tvaroh smícháme s vejcem, cukry, pudinkovým práškem, rumem a citrónovou...

Karamelový dort s jahodami

Karamelový dort s jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

6 bílků, 6 žloutků, 150 g cukru krupice, 200 g hladké mouky, 300 ml kravského mléka, 40 g cukru krupice, 1 sáček pudinkového prášku, 200 g másla, 200 g jahod (nakrájené), 100 g cukru krupice, 100 ml sladké smetany, 100 g cukru moučka, 20 ml rumu, 60 g mandlových pražených lupínků, 100 g jahod, 2 lžíce horké vody

Karamel si připravíme den předem. Cukr (100 g) utavíme na karamel, vlijeme do něj horkou smetanu. Krátce povaříme a necháme vychladnout. Korpus: Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Za stálého šlehání přidáme žloutky. Nakonec vmícháme mouku. Tě...

Rebarborový koláč se sněhem

Rebarborový koláč se sněhem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Hery, 100 g cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru, 1 slepičí vejce, 250 g hladké mouky, 2,5 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 5 lžic kravského mléka, 600 g rebarbory, 3 bílky, 150 g moučkového cukru

Heru utřeme s cukry a vejcem do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva a mléko. Těsto je husté. Natřeme na plech vyložený pečícím papírem. Rebarboru oloupeme a nakrájíme asi na 3 cm špalíčky. Poklademe na těsto. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 m...

Dort perníkový s višněmi

Dort perníkový s višněmi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g másla, 150 g moučkového cukru, 2 slepičí vejce, 3 lžíce kravského mléka, 4 lžíce kávy, 150 g polohrubé mouky, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 1 lžička perníkové koření, 100 g višňové marmelády, 200 g višňového kompotu (okapaný), 350 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 sáček ztužovače šlehačky, 1 lžíce cukru krupice, 150 g hořké čokolády

Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem do pěny. Postupně přidáváme vejce, mléko a kávu. Nakonec vmícháme mouku promíchanou s práškem do pečiva a perníkovým kořením. Dortovou formu (průměr 22cm) vymažeme tukem a vysypeme moukou. Povrch těsta uhlad...

Perník s olejem

Perník s olejem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g polohrubé mouky, 9 lžic slunečnicového oleje, 350 g moučkového cukru, 2 slepičí vejce, 1 lžička skořice, 500 ml kravského mléka, trocha citronové kůry, 1 sáček vanilkového cukru, 1 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva

Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme ostatní ingredience a mouku s kypřícím práškem. Vše dobře promícháme, dáme na plech a pečeme. Vychladlý korpus potřeme citronovou polevou, případně čokoládovou polevou.

Staročeská bílá polévka z babiččina receptáře

Staročeská bílá polévka z babiččina receptáře

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3/4 l mléka, 250 ml sladké smetany, 1 hrneček krup 8 vel., troška kmínu, lžička soli, 3/4 l vody, 3 lžíce hladké mouky, 1 kg brambor, 4 lžíce sádla

Kroupy propláchneme a dáme vařit do osolené vody s kmínem až do změknutí. Pak přilijeme mléko - dříve by se připalovalo, přilijeme za varu smetanu rozvedlanou v hrnku společně s hladkou moukou. Brambory uvaříme ve slupce doměkka - nepříliš, aby...

Bílé citrónové řezy

Bílé citrónové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

15 dkg hrubé mouky, 15 dkg hladké mouky, 2 lžíce cukru moučky, 10 dkg másla, 1-2 vejce, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 3-4 lžíce mléka

Všechny suché přísady smícháme v míse. Přidáme vlažné mléko, rozpuštěné vlahé máslo, vejce, těsto zpracujeme a vyválíme 3 stejné pláty. Upečeme každý zvlášť v troubě dorůžova asi při 180°C. V horkovzdušné troubě je výhodou, že je lze upéci najedn...

Knedlíky v hrnku

Knedlíky v hrnku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 rohlíků, 1 hrneček kravského mléka, sůl, 1 hrneček hrubé mouky, 2 vejce, kousek ztuženého pokrmového tuku

Rohlíky zalijeme mlékem, přidáme sůl, žloutky, mouku a přidáme sníh z bílků. Hrnky vymažeme tukem a do ¾ je naplníme těstem a vaříme 30 min. ve vodě pod pokličkou.

Hlívový špíz v těstíčku

Hlívový špíz v těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g čerstvé hlívy ústřičné, 1 slepičí vejce, 2 lžíce hladké mouky, 50 ml kravského mléka, 100 g tvrdého sýra, 100 g měkkého salámu, špetka soli

Klouboučky hlívy očistíme a povaříme 10 minut ve vroucí osolené vodě. Pak je nakrájíme na menší kousky. Sýr i salám také nakrájíme. Z vejce, mouky a mléka vymícháme těstíčko. Na grilovací jehlu nebo špejli navlékáme střídavě houby, sýr a salám. C...

Výborná domácí horká čokoláda

Výborná domácí horká čokoláda

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g hořké čokolády, 100 g mléčné čokolády, 250 ml smetany ke šlehání, 500 ml mléka

Smetanu dáme do kastrůlku a zahřejeme. Postupně do smetany nalámeme obě čokolády a za stálého míchání na mírném ohni vaříme, dokud se čokolády nerozpustí (nesmí být ve smetaně žádné hrudky). Když máme čokolády rozpuštěné, tak přilijeme mléko a pov...

Cukroví na vodě

Cukroví na vodě

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg hrubé mouky, 30 dkg másla, 4 dkg droždí , 6 lžíc mléka

Ze surovin uděláme těsto, které necháme 2 až 6 hodin ve studené vodě. Po vyndání z vody těsto vyválíme a vykrajujeme z něho různé tvary, které dáme na vymazaný plech. Pečeme v předehřáté troubě 20 minut při 150°C

Americký koláč s lesní směsí

Americký koláč s lesní směsí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

25 dkg hladké mouky, 5 dkg polohrubé mouky, 5 dkg cukru krupice, 2 ml kravského mléka, 125 g másla, 2 vejce, 5 špetek cukru moučka, 15 dkg jahod, 15 dkg malin, 15 dkg ostružin

Na tento koláč jsou třeba dvě těsta. První těsto uděláme z hladké mouky, másla, mléka a moučkového cukru. Toto těsto se musí nechat v chladu odležet. Druhé těsto připravíme tak, že utřeme žloutky s krupicovým cukrem. Do pěny pak přidáme mouku a sn...

Dukátové buchtičky z brambor

Dukátové buchtičky z brambor

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 dkg polohrubé mouky, špetka soli, 3 dkg cukru moučka, 5 lžíc citronové kůry, 1 žloutek, 1 vařený brambor, 3,5 dcl kravského mléka, 5 lžíc másla, 2 dkg droždí (kvasnic)

Uděláme kvásek z 1 dl mléka, lžíce cukru a droždí. Pak ho přidáme k ostatním ingrediencím a uděláme těsto na buchty. Z těsta děláme malé buchtičky, které dáváme na plech nebo do remosky (v té peču dukátové buchtičky nejraději). Při pečení v troubě...

Univerzální těsto na ovoce

Univerzální těsto na ovoce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 dkg Hery, 2 dcl kravského mléka, 15 dkg cukru krupice, 2 vejce, 30 g polohrubé mouky, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, 50 dkg ovoce

Tuk rozpustíme ve vlažném mléce a promícháme s ostatními přísadami. Vyválíme a dáme na vymazaný plech. Na těsto dáme ovoce dle libosti (nebo dle sezóny). Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 40 minut.

Nevážená buchta I.

Nevážená buchta I.

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 sklenky polohrubé mouky, 1 sklenka cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 2 vejce, 32 g másla, 1 sklenka mléka, 50 dkg ovoce

Suroviny na těsto smícháme, vyválíme a dáme na plech. Těsto posypeme ovocem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme na 200°C do zrůžovění (cca 40 min.).

Knedlíky z odpalovaného těsta

Knedlíky z odpalovaného těsta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 dcl mléka, 4 dkg másla, špetka soli, 40 dkg hrubé mouky, 1 vejce

Svaříme mléko s máslem, přidáme sůl a 20 dkg mouky. Chvíli mícháme a pak odstavíme (dokud se těsto nepřestane lepit na stěny). Když hmota vychladne, tak vmícháme 1 vejce a zbylou mouku. Promícháme. Z těsta děláme klasické knedlíky a plníme ovocem.

Bábovka Margot

Bábovka Margot

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 Margot - čokoláda - větší balení, 3 vejce, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, 1 hrneček cukru krupice, 2 hrnky polohrubé mouky, 1/2 hrnku oleje, 350 ml mléka, 4 lžíce kakaa

Z bílků ušleháme sníh, čokoládu Margot (kokosová, obyčejná) nastrouháme. Ušleháme žloutky s cukrem, přidáme olej a dáme do mísy s moukou, vanilkovým cukrem a kypřicím práškem, přilijeme mléko a dobře promícháme. Lehce vmícháme sníh z bílků a vylij...

Řezy s jablky a tvarohem

Řezy s jablky a tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 slepičí vejce, 9 dkg rozpuštěného másla, 15 dkg cukru krupice, 6 lžic oleje, 3 lžíce kakaa, 20 dkg polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1,2 dcl vody, 1 kg jablek, 250 ml mléka, 1 sáček pudinkového prášku vanilkového, 1 šálek cukru krupice - dle chuti, 1 balení tvarohu, 8 dkg másla, 10 g čokolády na vaření, 8 dkg Hery, 2 lžíce mléka

Na vyšší plech dáme pečící papír, který vymažeme tukem, posypeme mletými ořechy nebo kokosem. Na to dáme plátky jablek, procukrujeme, na ně nalijeme třené těsto a upečeme. Po vychladnutí vyklopíme řezy na jiný plech - takže jablka jsou nahoře. Šle...

Řezy s jablky a tvarohem

Řezy s jablky a tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 slepičí vejce, 9 dkg rozpuštěného másla, 15 dkg cukru krupice, 6 lžic oleje, 3 lžíce kakaa, 20 dkg polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1,2 dcl vody, 1 kg jablek, 250 ml mléka, 1 sáček pudinkového prášku vanilkového, 1 šálek cukru krupice - dle chuti, 1 balení tvarohu, 8 dkg másla, 10 g čokolády na vaření, 8 dkg Hery, 2 lžíce mléka

Na vyšší plech dáme pečící papír, který vymažeme tukem, posypeme mletými ořechy nebo kokosem. Na to dáme plátky jablek, procukrujeme, na ně nalijeme třené těsto a upečeme. Po vychladnutí vyklopíme řezy na jiný plech - takže jablka jsou nahoře. Šle...

stránka: