Rybí filé s pikantní šípkovou omáčkou
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
35min
Celkový čas
55min
Porce
Nutriční hodnoty
2152
kalorií
3.0g
cukrů
172.0g
tuků
125.0g
bílkovin
Příprava
Filé pokapeme citronem, osolíme a opečeme po obou stranách na másle či oleji asi 10 minut. V jiném kastrole zpěníme na másle pokrájenou cibuli, přidáme mouku a uděláme světlou cibulovou jíšku. Zalijeme ji po částech mlékem, vymícháme dohladka, přidáme rajčatový protlak, kečup a šípkový džem. Omáčku povaříme při mírné teplotě asi 10 minut. Podle potřeby přidáme případně trochu horké vody. Hodí jak brambory opečené, vařené tak i bramborová kaše jako příloha.
Tip k receptu
Kdo chce opravdu pikantní jako já, vynechá rajčatový protlak a přidá o něco více ostrého kečupu.
Roxana12. 07. 2013
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.