Rybí filé s pikantní šípkovou omáčkou

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
35min

Celkový čas

55min

Porce


Nutriční hodnoty

2152 kalorií
3.0g cukrů
172.0g tuků
125.0g bílkovin


Příprava

Filé pokapeme citronem, osolíme a opečeme po obou stranách na másle či oleji asi 10 minut. V jiném kastrole zpěníme na másle pokrájenou cibuli, přidáme mouku a uděláme světlou cibulovou jíšku. Zalijeme ji po částech mlékem, vymícháme dohladka, přidáme rajčatový protlak, kečup a šípkový džem. Omáčku povaříme při mírné teplotě asi 10 minut. Podle potřeby přidáme případně trochu horké vody. Hodí jak brambory opečené, vařené tak i bramborová kaše jako příloha.

Tip k receptu

Kdo chce opravdu pikantní jako já, vynechá rajčatový protlak a přidá o něco více ostrého kečupu.

přidejte na:
Roxana

12. 07. 2013

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vyborní file aj omačka
hanka 06. 12. 2015, 14:59
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
chutný rybací recept
palino 06. 03. 2016, 20:27
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vyborný recept
majka 19. 04. 2016, 13:39