Rybí filé s pikantní šípkovou omáčkou

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
35min

Celkový čas

55min

Porce


Nutriční hodnoty

2152 kalorií
3.0g cukrů
172.0g tuků
125.0g bílkovin


Příprava

Filé pokapeme citronem, osolíme a opečeme po obou stranách na másle či oleji asi 10 minut. V jiném kastrole zpěníme na másle pokrájenou cibuli, přidáme mouku a uděláme světlou cibulovou jíšku. Zalijeme ji po částech mlékem, vymícháme dohladka, přidáme rajčatový protlak, kečup a šípkový džem. Omáčku povaříme při mírné teplotě asi 10 minut. Podle potřeby přidáme případně trochu horké vody. Hodí jak brambory opečené, vařené tak i bramborová kaše jako příloha.

Tip k receptu

Kdo chce opravdu pikantní jako já, vynechá rajčatový protlak a přidá o něco více ostrého kečupu.

přidejte na:
Roxana

12. 07. 2013

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vyborní file aj omačka

hanka 06. 12. 2015, 13:59

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
chutný rybací recept

palino 06. 03. 2016, 19:27

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vyborný recept

majka 19. 04. 2016, 11:39

Přidat komentář
Roxana
Toto jídlo jsem poprvé jedla u kamarádky, z domova jsem to neznala, o kuchařkách v té době ani nemluvím ! To mi to dalo, že jsem po letech sehnala recept, ta kámoška tragicky umřela. No zase upravený mnou a navíc! Všechno od oka, záleží jaké máš suroviny a pak to tu házej do lžic, lžiček, hrsti, dkg, myslím, že jsme na tom všechny stejně.

Roxana 12. 01. 2010, 20:45