Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Vanilkový cukr

Dvojctihodné koláčky

Dvojctihodné koláčky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 250 g polohrubé mouky, 25 g droždí (kvasnice), 100 g cukru krupice, 250 ml plnotučného mléka, 150 g másla, 4 ks žloutků, 1/2 ks citrónu, 1 špetka soli, 1 balení vanilkového cukru, 200 g jemného tvarohu, 80 g cukru moučka, 50 g rozinek, 350 g švestkových povidel, 50 g mandlí, 2 lžíce rumu, 2 lžíce polotučného mléka

Mouky prosyjeme do mísy, přidáme cukr, mléko a droždí a promícháme. Necháme 15 minut kynout. Poté přidáme dva žloutky, rozpuštěné máslo, citronovou kůru, vanilkový cukr, sůl a zbylé mléko. Vypracujeme hladké těsto a necháme hodinu kynout. Mezi...

Domácí banánová zmrzlina

Domácí banánová zmrzlina

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g banánů, 1/2 ks citrónu, 80 g cukru krupice, 1 lžička vanilkového cukru, 70 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 25 ml plnotučného mléka

Banány nakrájíme na kousky a zakapeme je citrónovou šťávou. Spolu s ostatními ingrediencemi dáme do mixéru a rozmixujeme na kaši. Dáme do mrazáku aspoň na 2 hodiny v umělohmotné krabičce.

Triffle s třešňovým džemem

Triffle s třešňovým džemem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g sušenky Spekulatius, 150 g zakysané smetany, 8 list máty peprné, 1 lžíce cukru moučka, 1/2 lžičky skořice, 1 balení vanilkového cukru

Sušenky nadrtíme – buď v hmoždíři a pokud ho nemáme, dáme sušenky do sáčku a nadrtíme je paličkou na maso nebo válečkem na těsto. Rozdělíme je do čtyř sklenic. Další vrstvou do sklenic bude třešňový džem. Zakysanou smetanu smícháme s krémovým s...

Kulatý koláč na plechu

Kulatý koláč na plechu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g másla, 200 g cukru krupice, 300 g polohrubé mouky, 50 g mandlí, 250 ml plnotučného mléka, 400 g lesního ovoce, 50 g cukru krystalu, 60 g hrubé mouky, 25 g Hery, 1 balení vanilkového cukru, 3 ks vejce, 1 lžička citronové kůry, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva

Změklé máslo utřeme s cukrem krupice do pěny. Přidáme i vanilkový cukr a poté postupně zašleháváme vejce, polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Vypracujeme hladké těsto, které vlijeme do vymazané koláčové formy. Na těsto nasype...

Broskvové nanuky

Broskvové nanuky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks broskev, 1 balení vanilkový cukr, 150 ml crème fraîche

Broskve oloupeme a rozmixujeme s vanilkovým cukrem. Přidáme créme fraiche. Do formy na nanuk dáme rozmixované broskve. Necháme v mrazničce minimálně na dvě hodiny a podáváme.

Banánové toasty

Banánové toasty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks vejce, 1 balení vanilkového cukru, 1 ks citrónu, 8 plátků toastového chleba, 4 ks banánu, 250 ml polotučného mléka, 100 g másla, 1 špetka soli, 1 lžička skořice, 2 lžičky cukru moučka

Vyšleháme vejce s vanilkovým cukrem a mlékem. Do této směsi z obou stran namočíme toastový chléb a opečeme ho na pánvi dozlatova. Mezi dva plátky chleba dáme nakrájený banán. Podáváme posypané moučkovým cukrem.

Ovocné želé

Ovocné želé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g malin, 50 ml bezového sirupu, 500 ml sektu, 100 g mascarpone, 2 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce třtinového cukru, 4 lžíce máty peprné, 4 g želatiny, 1 balení vanilkového cukru

200 g malin rozdělíme do čtyř skleniček o objemu 150 ml. Zbylé ovoce nakrájíme na kousíčky a zasypeme třtinovým cukrem a zakápneme citronovou šťávou. Necháme chvíli odležet. Želatinu necháme nabobtnat 10 minut ve studené vodě. Smícháme bezový ...

Americké hvězdičky s jahodami

Americké hvězdičky s jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g hladké mouky, 180 g másla, 900 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 600 g jahod, 100 g cukru moučka, 6 lžíc cukru krupice, 1 lžíce pomerančové šťávy, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžička soli, 1-2 lžíce pomerančové kůry

Jahody nakrájíme nadrobno, přidáme vanilkový cukr a pomerančovou šťávu a necháme v chladu uležet, zatímco budeme připravovat těsto. Smícháme hladkou mouku, cukr krupici, prášek do pečiva, lžičku soli, pomerančovou kůru a nezměklé máslo a vypracuj...

Švestkový štrúdl dle Marcely

Švestkový štrúdl dle Marcely

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 velkých švestek, 1 listové těsto, 1 sklenka strouhaného kokosu, 1 sáček vanilkového cukru, 2 lžičky skořice, 1 vejce

Švestky vypeckujeme a nakrájíme na tenké plátky. Z listového těsta rozválíme dva pláty. Každý posypeme kokosem, uprostřed poklademe nakrájenými švestkami, posypeme vanilkovým cukrem a skořicí. Zabalíme do závinů, okraje přitiskneme a zahneme. Opa...

Řezy s čokoládou a ostružinami

Řezy s čokoládou a ostružinami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 čokoláda Margot (100 g), 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 1 prášek do pečiva, 2 vejce, 1/2 hrnku mléka, 250 ml sladké smetany, 3 lžíce oleje, 400 g ostružin, 1 sáček čokoládové polevy

Čokoládu Margot nastrouháme najemno, přidáme mouku, cukr, vanilkový cukr a prášek do pečiva. Dobře promícháme. Pak přidáme vejce, mléko, smetanu a olej a opět dobře promícháme, aby bylo těsto hladké. Nalijeme na plech, který vyložíme pečícím papír...

Cuketový moučník s tvarohem

Cuketový moučník s tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 250 g cukru krupice, 350 g cukety, 2 lžíce oleje, 2 lžíce kakaa, 300 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 500 g polotučného tvarohu, 1 hrnek moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 1 sáček vanilkového pudingu, 2 vejce, půl hrnku mléka, trochu čokoládové polevy

V míse rozmícháme vejce s cukrem do pěny, přidáme najemno nastrouhanou a vymačkanou cuketu, olej, kakao a polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Důkladně promícháme. Ve druhé míse smícháme tvarohy, vanilkový cukr, vanilkový puding (prášek...

Tvarohový dort BB (broskve, borůvky)

Tvarohový dort BB (broskve, borůvky)

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší plechovka broskvového kompotu, 1/4 kg borůvek, 4 dcl mléka, 1 lžíce želatiny, 1/4 kg tvarohu, 120 g másla, 1 sáček vanilkového cukru, 1 hrnek moučkového cukru, 200 g dětských piškotů

Do 2 dl mléka namočíme alespoň na 2 hod. vrchovatou polévkovou lžíci želatiny v prášku. Pak dáme do mixéru tvaroh (kostku), máslo, vanilkový cukr a moučkový cukr. Přidáme nabobtnalou želatinu a další 2 dl mléka, které jsme svařili. Vše rozmixujeme...

Citronová bábovka

Citronová bábovka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hladké mouky, 4 vejce, 150 g cukru krupice, 1 balení vanilkového cukru, 1/2 balení kypřícího prášku do pečiva, 60 ml rostlinného oleje, 1 lžíce cukru moučky,

Nejdříve si rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s vanilkovým cukrem do bílé pěny. Přimícháme najemno nastrouhanou citronovou kůru, hladkou mouku s kypřícím práškem a olej. Z bílků, krupicového cukru a citronové šťávy p...

Banánové muffiny s ovesnými vločkami, kokosem a mandlemi

Banánové muffiny s ovesnými vločkami, kokosem a mandlemi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g celozrnné špaldové mouky, 100 g ovesných vloček, 80 g hroznového cukru, 2 banány, 2 vejce, 60 g másla, 1 bílý jogurt, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 150 g sekaných mandlí, 100 g strouhaného kokosu, hrst mandlových lupínků

Nejprve rozmačkáme banány s bílým jogurtem (můžeme rozmixovat). Vyšleháme žloutky s cukrem krupice, vanilkovým cukrem a změklým máslem a vše smícháme s jogurtem a banánem. Přisypeme mouku smíchanou s rozmixovanými ovesnými vločkami a práškem do pe...

Rychlý ovocný koláč s tvahorem a zakysankou

Rychlý ovocný koláč s tvahorem a zakysankou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

těsto: 1 hrnek hladké mouky, 1/2 hrnku cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 2 vejce, 100 g másla, 1/4 hrnku polotučného mléka, Náplň: 250 g jemného tvarohu, 150 g zakysané smetany, 60 g cukru moučka, 1 vejce, 2 lžíce pudinkového prášku, 250 g ovoce, 2 lžíce třtinového cukru

V míse vyšleháme (ideálně ručně metličkou) dohladka všechny ingredience na těsto. Nalijeme do vymazané a vysypané formy a v té stejné míse si vyšleháme všechny ingredience na náplň kromě ovoce a třtinového cukru. Jemně navrstvíme na těsto a posype...

Karamelky s oříšky

Karamelky s oříšky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

60 g lískových ořechů, 180 g cukru krupice, 2 balení vanilkového cukru, 30 g másla, 100 ml smetana ke šlehání (šlehačka), 50 ml sirup, 100 g sušené mléko

Lískové oříšky v troubě opražíme při 180°C do zlaté barvy. Necháme je vychladit, oloupeme a nasekáme je na kousky. V kastrůlku necháme zkaramelizovat cukr s vanilkovým cukrem na velmi světlý karamel. Přidáme máslo, horkou smetanu a sirup zlatavé...

Francouzský máslový krém

Francouzský máslový krém

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 ks vejce, 4 ks žloutky, 150 g cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 1 dcl pomerančového likéru, 350 g másla

Vejce a žloutky dáme do ohnivzdorné mísy.Pak přidáme cukr, vanilkový cukr a likér a šleháme na mírném ohni až vznikne hustý krém. Odstavíme a necháme vychladnout. Máslo utřeme do bílé pěny a nakonec přimícháme vaječný krém. Používáme na plnění...

Citrónové řezy s křehkou cukrovou polevou

Citrónové řezy s křehkou cukrovou polevou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g másla, 150 g cukru krupice, 1 balení vanilkového cukru, 1 špetka soli, 3 ks slepičí vejce, 250 g hladké mouky, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 2 ks citróny, 150 g cukru moučka

Máslo dáme do mísy, přisypeme cukr, vanilkový cukr, špetku soli a našleháme do pěny. Potom po jednom zašleháme celá vejce. Důkladně omyjeme citrón a nastrouháme kůru. Plod rozkrojíme a vymačkáme z něj šťávu. Obojí vmícháme do máslového krému. M...

Levné vanilkové věnečky

Levné vanilkové věnečky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 slepičí vejce, 1/2 balení vanilkového cukru, 120 g cukru moučka, špetka "rychlo"soli, 250 g hladké mouky

Vejce, vanilku, cukr a "rychlou" sůl utřeme do pěny, přidáme 120 gramů mouky, dobře promícháme a necháme stát do druhého dne. Další den přidáme do těsta zbytek mouky, dobře ho vypracujeme a pak ozdobnou trubičkou vytlačujeme na vymazaný plech věn...

Jahodový koktejl se zakysanou smetanou

Jahodový koktejl se zakysanou smetanou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g jahod, 125 ml zakysané smetany, 300 ml polotučného mléka, 6 kostek ledu, 1 balení vanilkového cukru, 100 g cukru krupice

Do mixéru nalijeme mléko, vhodíme kostky ledu a rozmixujeme. Poté přidáme omyté, očištěné, na půlky nakrájené jahody a mixujeme dohladka. Do rozmixované hmoty postupně přidáváme cukr a opět mixujeme. Po lžičkách přidáváme také zakysanou smetanu...

Pudink s Vita kávou

Pudink s Vita kávou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 l polotučného mléka, 1 sáček pudinku, 4 lžičky Vita kávy, 50 g cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru

Vita kávu smícháme s cukrem, zředíme mlékem a přivedeme do varu. Pak přilijeme pudinkový prášek s vanilkovou příchutí rozmíchaný ve dvou lžičkách mléka a za stálého míchání povaříme. Kompotové misky vypláchneme studenou vodou, vlijeme do nich vař...

Extra nadýchaný piškot

Extra nadýchaný piškot

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g cukru moučka, 250 g polohrubé mouky, 4 slepičí vejce, 1 dcl rostlinného oleje, 1 dcl vody, 1 balení vanilkového cukru, 1 balení kypřícího prášku do pečiva

Sypké suroviny smícháme dohromady, přidáme žloutky, olej, vodu a vše důkladně promícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a lehce jej vmícháme do připravené směsi. Vlijeme do předem vymazané a vysypané formy. Pečeme při 160°C.

Bramborová bábovka

Bramborová bábovka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g brambor, 2 slepičí vejce, 150 g cukru moučka, 250 g polohrubé mouky, 1 balení vanilkového cukru, 60 g Hery, 1/2 citrónu, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, špetka soli

Žloutek utřeme s cukrem do pěny a za stálého míchání postupně přidáváme studené, jemně nastrouhané uvařené brambory, Heru nakrájenou na malé kousky, nastrouhanou citrónovou kůru a vanilkový cukr. Ze dvou bílků ušleháme sníh (přidáme špetku soli) ...

Tvarohová vánočka

Tvarohová vánočka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g másla, 150 g cukru moučka, 2 slepičí vejce, 1 balení vanilkového cukru, 250 g jemného tvarohu, 500 g hladké mouky, 2 balení prášku do pečiva, 80 g rozinek, 3 lžíce rumu, 4 lžíce polotučného mléka

V míse utřeme změklé máslo s moučkovým cukrem do hladké pěny. Zašleháme postupně vejce, vmícháme vanilkový cukr, tvaroh a mouku spolu s prášky do pečiva. Do těsta zapracujeme rozinky, které jsme předem nechali nabobtnat v rumu. Těsto podle potře...

Perníková bábovka s cuketou

Perníková bábovka s cuketou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnky cukety, 3 hrnky polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do perníku, 1 hrnek cukru krupice, 1 balení vanilkocého cukru, 1/2 hrnku polotučného mléka, 3 slepičí vejce, 1/2 hrnku rostlinného oleje, 1 lžička mleté skořice

Cuketu oloupeme, nahrubo nastrouháme do dvou hrnků. Cuketu smícháme s polohrubou moukou, kypřícím práškem do perníku, cukrem, vlahým mlékem, vejcem, olejem a mletou skořicí. Těsto dáme do vymazané a vysypané bábovkové formy. Pečeme v předehřáté t...

stránka: