Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Jablečné lasagne s oříšky

Jablečné lasagne s oříšky
Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 40min , Čas vaření: 1h 0min
Celkový čas: 1h 40min , porce

2756 kalorií, 79.0g cukrů, 181.0g tuků, 50.0g bílkovin

Příprava

V osolené vodě uvaříme dle návodu plátky lasagni,rozložíme je, aby se neslepily. Čerstvé fíky nakrájíme na malé kousky a nahrubo nasekáme vlašské ořechy. Rozinky namočíme do vlažné vody. Omytá jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme jablka, ořechy, fíky a okapané rozinky a vše orestujeme. Podle potřeby podlijeme malým množstvím vody a dusíme 5 minut. Hotovou směs dochutíme solí, pepřem a citronovou kůrou. Zapékací mísu vymažeme olejem. Na dno mísy dáme část jablkové hmoty, na ní poklademe plátky lasagni a postup opakujeme. Končíme vrstvou jablečné směsi. Pečeme v troubě na 200°C přibližně 30 minut. Hotové zdobíme čerstvou meduňkou.

karkolka

12. 04. 2010, Recept navštíven: 1490x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Jablečné lasagne s oříšky

Jablečné lasagne s oříšky

V osolené vodě uvaříme dle návodu plátky lasagni,rozložíme je, aby se neslepily. Čerstvé fíky nakrájíme na ...

Zobrazit všechny podobné recepty k Jablečné lasagne s oříšky Link-arrow

Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobra obmena lasagni

28. 09. 2016, 18:06

Přidat komentář

Facebook komentáře