Jablkový koláč od tety Zdeny

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

40min
Čas vaření
30min

Celkový čas

1h 10min

Porce


Nutriční hodnoty

4020 kalorií
30.0g cukrů
293.0g tuků
41.0g bílkovin


Příprava

Krupicový cukr, vejce a olej ušleháme do pěny, přidáme mouku s kypřícím práškem, 2 lžíce kakaa, 2 lžíce rumu, mléko a umícháme hladké těsto. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy, povrch těsta posypeme nahrubo nastrouhanými jablky a vanilkovým cukrem. Pečeme ve vyhřáté troubě 180°C asi 20 minut.
Vychladlý moučník potřeme polevou a posypeme nasekanými ořechy.
Poleva: 150 g másla rozehřejeme, přidáme 4 lžíce rumu, 2 lžíce kakaa a 150 g moučkového cukru a utřeme hladkou polevu.

přidejte na:
Hloušková

09. 02. 2011

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
Pěkný recept.akorát dáváme víc jablek, máme to rádi víc ovocnější :)

slavuska 02. 01. 2013, 10:31

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
jablkový koláč je jedinečne chutný a šťavnatý

dušanka 26. 05. 2017, 12:56

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyborný jablkový koláč, tiež dávam viac jablk

Svetlana 16. 06. 2017, 19:24

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobrý recept, tiež mam radšej ked je viac jablk

katka16031 30. 06. 2017, 11:03

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
super chutný jablkový koláč

palino 05. 02. 2019, 10:45

Přidat komentář